Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Γύρισαν την πλάτη στους εργατοπατέρες, πήγαν με το ΠΑΜΕ

Μέρα απολογισμού, αλλά και προγραμματισμού της δράσης, η χτεσινή του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, για τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στη Στερεά - Εύβοια, που έδωσαν το δικό τους περιεχόμενο στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια, που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο (ΕΚ) Φωκίδας και οι Συντονιστικές Επιτροπές Σωματείων και Συνδικαλιστών, εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία στη Χαλκίδα, το Αλιβέρι, τη Θήβα, τη Λιβαδειά και τη Λαμία.

Εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες διατράνωσαν την απόφασή τους για κλιμάκωση των αγώνων τους, για να μην περάσουν τα αντεργατικά - αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Με το ΠΑΜΕ μπροστάρη στην οργάνωση, ενάντια στην κοινωνική συναίνεση και υποταγή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και σε δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

Οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στις συγκεντρώσεις που επιχείρησαν να κάνουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες και οι οποίες τελικά δεν έγιναν στη Θήβα, τη Λιβαδειά, τη Λαμία - και έδωσαν «παρών» στις συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι υγιείς ταξικές δυνάμεις.

Στις συγκεντρώσεις, εκφράστηκε ακόμα η παλλαϊκή αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα λαούς.

«Εμπρός εργάτη, μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ συσπείρωση και πάλη», ήταν το κυρίαρχο σύνθημα της συγκέντρωσης της Χαλκίδας, που έγινε στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, με έντονη την παρουσία της νεολαίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κ. Πάλλης, μέλος της γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Εύβοιας. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Β. Σταματούκας, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης» και υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας, ο Τ. Ζήκος αντιδήμαρχος Χαλκίδας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση και ο Χρ. Αγγέλου, εκ μέρους του παραρτήματος Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Αντίστασης.

Αλιβέρι: Δυναμικό και αγωνιστικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν τα σωματεία Οικοδόμων και ΒΙΟΜΕΚ στο Αλιβέρι. Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έγινε από τον Β. Κέκη, πρόεδρο του σωματείου Οικοδόμων. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Στ. Κατσούλης, γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕΚ και Δ. Μούντριχας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΑΗΣ - ΔΕΗ Αλιβερίου. Ακολούθησε μαχητική πορεία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Αμφισσα: Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Αμφισσας στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΕΚ Φωκίδας. Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γ. Γκελαούζος, πρόεδρος του ΕΚ. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Λαμία: Αγωνιστικά γιορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στη Λαμία, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής. ο Θ. Τσέτσος, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Φωκίδας, κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική και ταξική επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Ν. Σέρβιος από τη νεολαία του ΠΑΜΕ, και οι Λ. Ντάνος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και Χρ. Φουσέκης εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Λαμίας.

Σε Θήβα και Λιβαδειά η Εργατική Πρωτομαγιά γιορτάστηκε αγωνιστικά σε συγκεντρώσεις που έγιναν στις κεντρικές πλατείες των δυο πόλεων, από τις Συντονιστικές Επιτροπές Σωματείων και Συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ