Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Από την πλατεία Δικαστηρίων (Αγαλμα Βενιζέλου) που για δύο μέρες μετατράπηκε σε πλατεία Αλληλεγγύης στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης μαζί με τους μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες άναψαν το φάρο της αντίστασης στην κτηνωδία του ιμπεριαλισμού και της επίθεσης στα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Απόγευμα Τρίτης ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς που οργάνωσε το ΠΑΜΕ και κορυφώθηκαν χτες με τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που έστειλε σαφές το μήνυμα ανυπακοής στις επιταγές της Νέας Τάξης, των πολιτικών και συνδικαλιστικών της εκπροσώπων.

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στο πανηγύρι της αντίστασης το βράδυ της Τρίτης και διαδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο λαό της Παλαιστίνης, στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς κρατούμενους. Με ποιήματα, με ελληνικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παλαιστινιακούς χορούς που έσυραν όλοι μαζί αδελφωμένοι, τίμησαν τους νεκρούς ήρωες του Μάη του '36, όσους θυσιάστηκαν όπου Γης, στον αγώνα για δουλιά με δικαιώματα, στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

«Η Πρωτομαγιά, για ολόκληρη την εργατική τάξη και τη νεολαία πρέπει να αποτελέσει νέα αφετηρία αγώνων. Εμπρός να οργανώσουμε την πάλη μας με την εργατική τάξη και τη νεολαία, να χτίσουμε το δικό μας μέτωπο ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Ζήτω η πάλη των λαών, είπε ο Θ. Κουτσουράς εκπρόσωπος των Νέων του ΠΑΜΕ.

«Η Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελεί για όλους τους λαούς, ημέρα αγώνα, αντίστασης, υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Συνέχιση του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους», υπέδειξε ο Παλαιστίνιος Σαλέχ Θάερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ