Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εισφοροκλοπές εφοπλιστών σε βάρος του ΝΑΤ

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Ν. Γκατζή και Στ. Σκοπελίτη

Εισφοροκλοπές που προσδιορίζονται σε δισεκατομμύρια δραχμές κάνουν οι εφοπλιστές σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των εργαζομένων, ενώ η εφοπλιστική ασυδοσία καλύπτεται από τη γενικότερη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Το ζήτημα αυτό έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Ν. Γκατζής, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Οικονομίας και Οικονομικών.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, αναφέρουν οι βουλευτές, αποτελούν τα πλοία «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΞΠΡΕΣ 1» και «ΛΥΤΡΩΤΗΣ», που όπως καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ οφείλουν προς το ΝΑΤ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών: το μεν «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΞΠΡΕΣ 1» της εταιρίας «ΕΞΠΡΕΣ ΙΚΑΡΟΣ Ν.Ε.» 492.576.676 δρχ. μέχρι το Νοέμβρη του 1999, το δε Φ/Γ πλοίο «ΛΥΤΡΩΤΗΣ» Ν. Πειραιά 10174 της εταιρίας «STANDARD VIGOR SHIPPING» 151.300 δολάρια ΗΠΑ.

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση τόσο για την καταβολή των οφειλομένων των δύο παραπάνω πλοίων, αλλά και γενικότερα για να σταματήσει η εισφοροκλοπή των εφοπλιστών σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ