Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Αποφασισμένοι να αγωνιστούν και να νικήσουν

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση του κόσμου όταν στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκε ο γενικός γραμματέας της Ενωτικής Συνομοσπονδίας Εργατών Βενεζουέλας, Πέδρο Εουσέ, μεταφέροντας το μήνυμα ενός εκατομμυρίου διαδηλωτών στο Καράκας, που συμμετείχαν στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στηρίζοντας την Μπολιβαριανή επανάσταση.

«Στη Βενεζουέλα -υπογράμμισε ο ομιλητής- διεξάγεται μια οξυμένη ταξική πάλη, που έχει βαθύνει ακόμα περισσότερο μετά την Μπολιβαριανή Επανάσταση, κάτω από την ηγεσία του προέδρου Τσάβες, που διαθέτει πλατιά λαϊκή υποστήριξη. Ομως η αντεπανάσταση των αντιδραστικών τμημάτων της ολιγαρχίας και πολιτικοί παράγοντες της φιλοϊμπεριαλιστικής δεξιάς, με καθοδήγηση της τρομοκρατικής ΣΙΑ, απέρριψαν το δημοκρατικό δρόμο και προωθούν εγκληματικές δραστηριότητες, για την αποσταθεροποίηση της χώρας μας». Αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα και στο φασιστικό πραξικόπημα στις 11-14 Απρίλη, «που εξαπολύθηκε από τα εγκληματικά εργαστήρια του Στέιτ-Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ», υπογράμμισε ότι «Ο λαός της Βενεζουέλας, είναι έτοιμος, να υπερασπίσει όπως και όπου χρειαστεί, την επαναστατική διαδικασία...». Και τόνισε την ανάγκη για μια μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική λαϊκή οργάνωση και ενότητα των εργαζομένων σε ένα πραγματικά ταξικό, πατριωτικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο Π. Εουσέ, σημείωσε τη σημασία για μια συνεχή διεθνή αλληλεγγύη και κατέληξε «Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να νικήσουμε! Κάτω ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Κάτω ο απάνθρωπος νεοφιλελευθερισμός. Ζήτω ο αγώνας των λαών του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ