Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΠΑΜΕ είναι εδώ, μπροστά στους αγώνες

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του Δ. Σούκη

Ο Δ. Σούκης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Ο Δ. Σούκης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Στα επίκαιρα μηνύματα της Πρωτομαγιάς, αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του ο Δ. Σούκης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και σημείωσε: «Σήμερα οι εργαζόμενοι δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου. Ζούμε την πιο απροκάλυπτη επίθεση του εκμεταλλευτικού συστήματος σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η τραγωδία του παλαιστινιακού λαού σήμερα συγκλονίζει τον κόσμο ολόκληρο. Το πραγματικό έγκλημα είναι τα σχέδια των ΗΠΑ, που οι ηγέτες της ΕΕ ακολουθούν σαν ορντινάτσες».

Στη συνέχεια επισήμανε τη συνεργασία του κεφαλαίου με τους πολιτικούς του εκφραστές, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που υλοποιούν σε βάρος των εργαζομένων τα νεοφιλελεύθερα σχέδιά τους με τους πιο βάρβαρους, αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους. Υπενθύμισε επίσης, ότι το ξεθεμελίωμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων γίνεται σε συνεργασία κυβέρνησης και ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που «υπαναχωρώντας από τις θέσεις που οι εργαζόμενοι τους υποχρέωσαν να πάρουν την άνοιξη του 2001 με τους μεγαλειώδεις αγώνες τους, αγνοώντας τους, προσέτρεξαν στον κοινωνικό διάλογο απάτη για να νομιμοποιήσουν έτσι τη "νέα" πρόταση».

Και ο συνδικαλιστής κατέληξε: «Το ΠΑΜΕ είναι εδώ για να μπει μπροστά στους αγώνες. Για να δείξει το δρόμο της ταξικής πάλης, του ταξικού προσανατολισμού. Επιβάλλεται η αγωνιστική συσπείρωση και συγκρότηση ενός μεγάλου και αποτελεσματικού κοινωνικού - λαϊκού Μετώπου ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την κοινωνική αδικία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ