Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2002
Μαζικό «παρών» στο μετερίζι της ταξικής ενότητας

Το μήνυμα ήρθε από παντού. Από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και αυτή την Πρωτομαγιά οι εργάτες τη γιόρτασαν όπως αξίζει στην ιστορική αυτή μέρα. Με μαζική συμμετοχή στην απεργία. Με χιλιάδες διαδηλωτές στις συγκεντρώσεις και πορείες. Με τα κόκκινα τιμημένα λάβαρα ψηλά, στα χέρια των μαχητών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πειραιά και σε 50 ακόμα συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, το κόκκινο ποτάμι φούσκωσε, διαδήλωσε κόντρα στις δυνάμεις του κεφαλαίου και στους πολιτικούς του εκφραστές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Καταδίκασε τον ιμπεριαλισμό, συμπαραστάθηκε στους λαούς που αγωνίζονται, έδειξε την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Οι προσπάθειες κυβέρνησης και εργοδοσίας να χτυπήσουν την Πρωτομαγιά έπεσαν στο κενό. Οι εργάτες δήλωσαν «παρών» στο μετερίζι της ταξικής πάλης, στη γραμμή της πραγματικής ενότητας. Γύρισαν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Χιλιάδες και χιλιάδες ακολούθησαν το βηματισμό του ΠΑΜΕ. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ενισχύεται. Η συσπείρωση γύρω από το ΠΑΜΕ δείχνει και την υπεροχή του ταξικού κινήματος. Νέες δυνάμεις μπαίνουν στη μάχη. Εχουν πίσω τους την πανεργατική απεργία στις 3 Απρίλη. Την πανελλαδική κινητοποίηση στις 18 Απρίλη. Και τώρα τραβάνε και πάλι μπροστά. Για την πανεργατική απεργία στις 29 Μάη. Για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, για να διεκδικήσουν τα δικά τους εργατικά αιτήματα.


Εχουν ρίξει στέρεες βάσεις. Χρειάζεται όμως να κάνουν ακόμη περισσότερα. Να απλώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση τους στους χώρους δουλιάς. Το συνδικάτο να γίνει το σπίτι τους. Να ριζώσουν βαθιά, μέσα στα εργοστάσια, στους χώρους δουλιάς. Να φέρουν και νέους εργαζόμενους στα συνδικάτα. Να οργανώσουν, άνθρωπο τον άνθρωπο, επιχείρηση την επιχείρηση, την εργατική τάξη. Να την εξοπλίσουν ιδεολογικά, κόντρα στους μηχανισμούς της εργοδοσίας και του εργατοπατερισμού. Να την ατσαλώσουν στις μεγάλες μάχες που είναι μπροστά τους. Να δυναμώσουν την ταξική ενότητα, μέσα στη δράση και στην ανειρήνευτη πάλη με τους κεφαλαιοκράτες και τους πολιτικούς του υπηρέτες. Να κάνουν το ΠΑΜΕ - αυτό που φιλοδοξεί - βασικό εκπρόσωπο των εργαζομένων και των συμφερόντων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ