Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οπλισμένος ασφαλίτης πιάστηκε στα πράσα μέσα στην πορεία

Πλήρη κάλυψη τού παρέχει η ηγεσία της αστυνομίας

Ο ασφαλίτης Χρ. Γιαννακούλης, την ώρα που παραδίνεται από την περιφρούρηση, σε ένστολο αξιωματικό
Ο ασφαλίτης Χρ. Γιαννακούλης, την ώρα που παραδίνεται από την περιφρούρηση, σε ένστολο αξιωματικό
Εναν οπλισμένο ασφαλίτη εντόπισε χθες στις 8.45 το πρωί η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Οπως αποκαλύφθηκε αργότερα, πρόκειται για τον Χρήστο Γιαννακούλη που είχε πάνω του και αστυνομική ταυτότητα, αλλά και ταυτότητα σπουδαστή στα ΤΕΙ Αθήνας! Ο ασφαλίτης συνοδευόταν από άλλους δυο, οι οποίοι, αφού φωτογραφήθηκαν από την περιφρούρηση, τέθηκαν σε στενό μαρκάρισμα... Και οι τρεις, όπως και πολλές άλλες ανάλογες «τριάδες», παρακολουθούσαν κανονικά τη συγκέντρωση και στη συνέχεια την πορεία.

Στο ύψος της αμερικάνικης πρεσβείας, άγνωστο για ποιο λόγο, ο Γιαννακούλης ξεκόπηκε από τους δύο και κινήθηκε από το δεξί πεζοδρόμιο προς το εσωτερικό της πορείας. Γεγονός που προκάλεσε την άμεση επέμβαση της περιφρούρησης που του ζήτησε τα στοιχεία του. Αντί για άλλη απάντηση τράβηξε το πιστόλι που είχε περασμένο σε θήκη στη δεξιά πλευρά της ζώνης του. Ακινητοποιήθηκε επί τόπου ενώ την ίδια ώρα οι άλλοι δυο έτρεξαν και κρύφτηκαν ανάμεσα στα ΜΑΤ που φύλαγαν την πρεσβεία. Στο χώρο που κρατούνταν από την περιφρούρηση ο ασφαλίτης, έφτασε αστυνομική δύναμη που προσπάθησε να τον φυγαδεύσει. Τελικά η περιφρούρηση τον παρέδωσε όταν επισήμως ο επικεφαλής αξιωματικός ομολόγησε ότι πρόκειται πράγματι για ασφαλίτη και έδωσε επίσημα τα στοιχεία του στην περιφρούρηση.

Ο Δ. Κουμπούρης παραδίδει στον αστυνομικό διευθυντή το πιστόλι και τις ταυτότητες του ασφαλίτη
Ο Δ. Κουμπούρης παραδίδει στον αστυνομικό διευθυντή το πιστόλι και τις ταυτότητες του ασφαλίτη
Εξω από την ισραηλινή πρεσβεία, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες παραδόθηκαν στον αστυνομικό διευθυντή το πιστόλι και οι ταυτότητες του ασφαλίτη. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Δήμος Κουμπούρης κατήγγειλε ως απαράδεκτη τη δράση της αστυνομίας και κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει πια τις παρακολουθήσεις και την τρομοκρατία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων».

Προκλητικότατα η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες αργότερα, προσπαθεί με γκαιμπελίστικες μεθόδους να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ισχυριζόμενη ότι... ομάδα αγνώστων(!!!) «επετέθη στον αστυφύλακα της υπηρεσίας μας»!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ