Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Οχι στα απάνθρωπα ωράρια

Εξόρμηση του συλλόγου στο «ΧΟΝΤΟΣ» της Ομόνοιας, για ειδικά προβλήματα,  εορταστικά ωράρια και την πανεργατική απεργία  

Συνδικαλιστές εμποροϋπάλληλοι έξω από το «ΧΟΝΤΟΣ»
Συνδικαλιστές εμποροϋπάλληλοι έξω από το «ΧΟΝΤΟΣ»
Εξόρμηση στο πολυκατάστημα «ΧΟΝΤΟΣ» στην Ομόνοια, πραγματοποίησαν το Σάββατο το πρωί μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα πολυκαταστήματα, αλλά και την πανελλαδική πανεργατική απεργία, την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στα «ΧΟΝΤΟΣ» και διαπιστώθηκαν και από την Επιθεώρηση Εργασίας αφορούν τη μη ύπαρξη σκαμπό στους χώρους εργασίας και την καθαριότητα που γίνεται από τις ίδιες εργαζόμενες στους χώρους πώλησης. Οι συνδικαλιστές που έχουν πάει πολλές φορές στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα - παρά τις προσπάθειες της διεύθυνσης να εμποδιστούν τις πρώτες φορές -κάλεσαν τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς καθημερινά αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, με εξαντλητικό ωράριο, μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας. Χαρακτηριστικό για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα είναι το ότι, κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, σε ένα τμήμα του καταστήματος, μια προϊσταμένη άρχισε να φωνάζει, προκειμένου να τρομοκρατήσει τις εργαζόμενες: «Οποιου δεν αρέσει και νομίζει ότι τον καταπιέζουμε, να σηκωθεί να φύγει...».

Με αφορμή το εορταστικό ωράριο, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τις διοικήσεις των Εμπορικών Συλλόγων για τα απάνθρωπα ωράρια που ανακοίνωσαν για τα Χριστούγεννα, καθώς επίσης και για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις δύο Κυριακές.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «δεν τους φτάνουν μόνο τα καθημερινά απάνθρωπα ωράρια και οι εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα, αλλά, στο όνομα του κέρδους, δεν υπολογίζουν τους εργαζόμενους. Ετσι, οι εργαζόμενοι κάτω από τον εκβιασμό της απόλυσης θα κληθούν να δουλέψουν 10 και 12 ώρες και, μάλιστα, τις περισσότερες φορές χωρίς καν να αμειφθούν».

«Ολα αυτά, σημειώνει ο Σύλλογος, γίνονται με την ευλογία της κυβέρνησης, που έχει δώσει γην και ύδωρ στους εργοδότες, ιδιαίτερα τώρα και με την κατάθεση στη Βουλή του πιο αντεργατικού και αντιδραστικού νομοσχεδίου διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων».

Καταλήγοντας, ο σύλλογος υπογραμμίζει ότι απέναντι σ' αυτήν την αντεργατική πολιτική εργοδοτών και κυβέρνησης, στα απάνθρωπα ωράρια και τις εργασιακές σχέσεις δίνουν την πρώτη αγωνιστική απάντηση στις 7 Δεκέμβρη και θα κλιμακώσουν μαζί με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες πανελλαδικά από εδώ και πέρα την αντίστασή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ