Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Για μια διεθνιστική ταξική «Χάρτα»

Συμμετοχή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στη Νίκαια της Γαλλίας   στις 6 - 7 Δεκέμβρη

«Η Ευρωπαϊκή και Διεθνής Εργατική Τάξη, για να προχωρήσει η κοινωνική εξέλιξη, πρέπει να δράσει σ' ενιαίο ταξικό μέτωπο ενάντια στις κυβερνήσεις - όργανα του νεο-ταξικού παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου. Να αφήσει πίσω τη Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν μετατραπεί σε όργανα της Κομισιόν».

Κάτω από αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο, η αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου θα διαδηλώσει, μαζί με άλλες ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης, στις 6-7 Δεκέμβρη στη Νίκαια της Γαλλίας,όπου θα συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να υιοθετήσει τη δήθεν Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Χιλιάδες εργαζόμενοι θα «πορευτούν» κατά των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στις νεο-φιλελεύθερες πολιτικές, στη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων, στα συμφέροντα του κεφαλαίου και στην επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που θα μοιραστεί στους διαδηλωτές, σε δύο γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά: «Το μαζικό αντικαπιταλιστικό ξέσπασμα στο Σιάτλ, στην Ουάσιγκτον, στο Πόρτο, στην Πράγα και τώρα στη Νίκαια, πρέπει να μετατραπεί σε μια οργανωμένη ανατρεπτική δύναμη ενάντια στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις και στους οργανισμούς που στηρίζουν την επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Ενάντια στο αντιλαϊκό, αντεργατικό μέτωπο κυβερνήσεων, ιμπεριαλιστικών οργανισμών και μονοπωλίων, προτάσσουμε το δικό μας ταξικό μέτωπο, το μέτωπο της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων. Μπροστά στον εμπαιγμό και στην υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για δήθεν Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, εμείς οι εργαζόμενοι αντιπαραθέτουμε τη δική μας διεθνιστική ταξική "Χάρτα" των ταξικά προσανατολισμένων αγώνων για πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα αντίστοιχα με τις νέες αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ