Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
Να μην περάσει το ελαστικό ωράριο

Την καθιέρωση ελαστικού ωραρίου εργασίας στο δημόσιο τομέα, που επιχειρεί να επιβάλει «από το παράθυρο» η κυβέρνηση με το αντεργατικό νομοσχέδιο - «σκούπα» που κατέθεσε στις 30 Νοέμβρη, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ εργαζομένων στους ΟΤΑ και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία στις 7 Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΑΚ, «η αρχή για την εισαγωγή του ελαστικού ωραρίου και στο δημόσιο, η οποία αποτελεί οδηγία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και εναρμονίζεται με τις αντίστοιχες διατάξεις του "νόμου Γιαννίτση", επιχειρείται να γίνει με τους εργαζόμενους που απασχολούνται απογευματινές ώρες ή τα Σάββατα. Σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγραφος 5 του νομοσχεδίου, ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης εξουσιοδοτείται προκειμένου να μπορεί με απόφασή του να καθορίζει εβδομαδιαίο χρόνο απασχόλησης υπαλλήλων που απασχολούνται κατά τις απογευματινές ώρες ή κατά το Σάββατο μικρότερο του γενικώς ισχύοντος, που σήμερα ανέρχεται σε 37,5 ώρες εβδομαδιαίως».

Υπογραμμίζεται δε, μεταξύ άλλων, ότι το «νομοσχέδιο είναι γεμάτο από πλήθος ρουσφετολογικών και φωτογραφικών διατάξεων και "τακτοποιούνται" μια σειρά εκκρεμότητες. Για παράδειγμα, η παράγραφος 5 του άρθρου 6 παρέχει τη δυνατότητα φορέα που προχωρά σε προσλήψεις να διαχωρίζει στην προκήρυξη τα προσόντα για το διορισμό σε κύρια και επικουρικά, διάταξη η οποία προφανώς επιτρέπει να ικανοποιεί κάποιους "ημέτερους" που δεν έχουν τα κύρια προσόντα».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα τους δρόμους για την ιδιωτικοποίηση. Καταργεί σταθερή εργασία, σταθερά ωράρια. Θέλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί επιχειρηματικά και να φορτώνει φόρους στους δημότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ