Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Πλήθος αναπάντητων ερωτηματικών

  Συνεχίζονται οι έρευνες για το θάνατο του Π. Σφηνιά, αλλά την ίδια ώρα αυξάνουν οι φήμες για την ύπαρξη στοιχείων ενάντια στην αξιοπλοΐα του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά για το θάνατο του αφεντικού του ακτοπλοϊκού εταιρικού μεγαθηρίου MFD, Π. Σφηνιά, πλοιοκτήτη του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» που έπνιξε 81 ανθρώπους, ενώ οι μέτοχοι της εταιρίας, αρκετοί από τους οποίους όπως φαίνεται «ανακουφίστηκαν» από την «απουσία» του, αρχίζουν πλέον να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα και την «ανασυγκρότηση» της εταιρίας. Στα πλαίσια αυτά έχει καθοριστεί για σήμερα η συνεδρίαση της διοίκησης κατά την οποία αναμένεται να εκλεγεί ο αντικαταστάτης του Π. Σφηνιά. Τις επόμενες μέρες, θα ακολουθήσει η συνέλευση των μετόχων. Το ενδεχόμενο για διάλυση της εταιρίας φαίνεται ότι απομακρύνεται οριστικά, ενώ το «πράσινο φως» προς την εταιρία έδωσε προχτές το βράδυ σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσής, αναφέροντας ότι η MFD πρέπει να «προχωρήσει». Με άλλα λόγια ο «καθαγιασμός» που επιχειρήθηκε με το θάνατο του Π. Σφηνιά, από το υπόλοιπο...«κύκλωμα» φαίνεται ότι άρχισε να πιάνει τόπο... Ομως από την άλλη οι πληροφορίες που έρχονται στο φως από τις έρευνες του ναυαγίου του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», βοούν ότι πρόκειται για στυγερό έγκλημα της εφοπλιστικής ασυδοσίας με συνεργό την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Χτες στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής κατέθετε για πάνω από 3 ώρες ο Ηλ. Στεφανάκος ο ένας από τους πραγματογνώμονες που έχει αναλάβει τις έρευνες για το ναυάγιο του «ΣΑΜΙΝΑ». Ο Ηλ. Στεφανάκος είχε εντοπιστεί λίγα λεπτά πριν ο Π. Σφηνιάς βρεθεί νεκρός στα γραφεία της εταιρίας. Οπως διαρρέεται στη διάρκεια της κατάθεσής του ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στα γραφεία της MFD, γιατί είχε καθορισμένη συνάντηση με υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας, προκειμένου να συγκεντρώσει συμπληρωματικά στοιχεία. Την αρχική του άρνηση για την παρουσία του στα γραφεία την απέδωσε στην εντολή που έχει από τον εφέτη ανακριτή Ν. Καραδημητρίου, που έχει αναλάβει την υπόθεση του «ΣΑΜΙΝΑ», τα στοιχεία να συγκεντρώνονται με απόλυτη... μυστικότητα.

Χτες, επίσης, κατέθεσαν τα παιδιά του Π. Σφηνιά, Νίκος και Μηνάς, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Αν. Ανδρικόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή δηλώνοντας ότι ο Π. Σφηνιάς είχε ζητήσει να συναντηθούν για να του δώσει μία κασέτα και ένα ιδιόχειρο σημείωμα, αλλά και για να προγραμματίζουν τη μετάβασή τους στο βράχο Πόρτες στον οποίο είχε προσεκρούσει το «ΣΑΜΙΝΑ»... Αναμενόταν να καταθέσει ακόμα και ο φερόμενος ως παραλήπτης των 50 εκατ. δραχμών που βρέθηκαν μέσα σε χαρτοφύλακα στο γραφείο του Π. Σφηνιά. Το ποσό προοριζόταν για συνεργάτη του εφοπλιστή υπεύθυνο για την τροφοδοσία πλοίων της εταιρίας. Σήμερα θα κλείσει ο κύκλος των ανακρίσεων, ενώ η δικογραφία θα κατατεθεί άμεσα.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για το ναυάγιο του «ΣΑΜΙΝΑ» πληθαίνουν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν και φέρουν το πλοίο ως εντελώς αναξιόπλοο. Αυτή την περίοδο οι έρευνες εστιάζονται στην αντιπαραβολή των ευρημάτων από το ναυάγιο με αυτά που αναφέρονται στα έγγραφα του καραβιού και όπως διαρρέεται κάτι δεν «πάει καλά» σε σχέση με τα στοιχεία αυτά καθώς δείχνουν ότι το πλοίο είχε σοβαρότατα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ