Παρασκευή 28 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί αξιοπιστίας...

Με κάθε ευκαιρία, υπουργοί, άλλα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και βεβαίως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι η «χώρα θα αποδείξει την αξιοπιστία της». Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το ζήτημα της «αξιοπιστίας» γενικότερα είναι και η στάση που τηρεί απέναντι στους απολυμένους της πρώην «Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Αφού από κοινού με τη ΝΔ προχώρησαν σε συμφωνία με τους εργαζόμενους, που προέβλεπε, ανάμεσα σε άλλα, διασφάλιση του δικαιώματός τους στην εργασία, για να κάμψουν τις αντιστάσεις τους στο ξεπούλημα του ομίλου της ΟΑ, σήμερα το ΠΑΣΟΚ «σφυρίζει κλέφτικα». Με αιτιάσεις που απευθύνονται σε κουτούς, προσπαθεί να κρύψει την επιχείρηση εξαπάτησης που έπλεξε εναντίον τους, σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση και φυσικά ουδόλως ενδιαφέρεται να «τηρήσει τα συμφωνηθέντα» ή να αποδειχτεί «αξιόπιστο».

Στην κυβερνητική αξιοπιστία απέναντι στα μονοπώλια, η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι πρέπει να αντιτάξουν την αξιοπιστία της κοινωνικής τους συμμαχίας, για την προάσπιση των συμφερόντων τους και τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ