Παρασκευή 28 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαφωνίες για μικροπολιτικούς λόγους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Να παρέμβει ο πρωθυπουργός ώστε να υιοθετηθούν οι προτάσεις της ΚΕΔΚΕ που θα «βοηθήσουν ώστε ο "Καλλικράτης" να είναι βιώσιμος και αποτελεσματικός», ζητά ο πρόεδρός της, Ν. Κακλαμάνης. Πιστός στο ...όραμα του «Καλλικράτη», στη νομοθέτηση του οποίου συνέβαλαν αποφασιστικά όλες οι παρατάξεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, αλλά και στη γραμμή του κόμματός του (ΝΔ), που διαφώνησε για μικροπολιτικούς λόγους στην αντιλαϊκή μεταρρύθμιση, ο Ν. Κακλαμάνης συνεχίζει το θέατρο του δήθεν ανησυχούντος για το μέλλον των δήμων από το 2011.

Διατεινόμενος ότι υπάρχει ακόμη χρόνος ώστε να διορθωθεί ο «Καλλικράτης», με τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΚΕ, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θίγουν το περιεχόμενό του, που θέλει τους νέους μηχανισμούς να συμβάλουν αποφασιστικά στην πολιτική επιλογή της δημιουργίας περισσότερων κερδών για το κεφάλαιο και εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ εγκαλεί τον υπουργό ότι αυτός θα έχει την αποκλειστική ευθύνη «για το τι πρόκειται να συμβεί από το 2011». Κρύβει ότι την ευθύνη φέρουν τόσο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, όσο και οι δυνάμεις τους, μαζί με του ΣΥΝ, στην Αυτοδιοίκηση, που συμμετείχαν στη διαμόρφωση του «Καλλικράτη».

Αλλωστε, οι αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ απαιτούσαν την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης, τη συμμετοχή της στις επιτροπές επεξεργασίας του νομοσχεδίου, την επικέντρωση των αντιρρήσεων στη χωροταξική συγκρότηση των νέων δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ