Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Στη μάχη χωρίς αναμονή

Διοργανώνουν περιφερειακές συσκέψεις, παρεμβάσεις στους τόπους δουλειάς και άλλες πρωτοβουλίες

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για τις συλλογικές συμβάσεις
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για τις συλλογικές συμβάσεις
Σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών παίρνουν το επόμενο διάστημα τα ταξικά συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες, σχεδιάζοντας την κλιμάκωση της πάλης τους, με στόχο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, οι εργαζόμενοι να απαντήσουν στις ραγδαίες αντιλαϊκές εξελίξεις, στα Εργασιακά, στο Ασφαλιστικό κ.λπ.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας αποφάσισε, στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, να καλέσει όλα τα σωματεία της να πάρουν πρωτοβουλίες και να ανοίξουν τα ζητήματα της λαϊκής κατοικίας και της ανεργίας. Η ίδια η Ομοσπονδία, κεντρικά, θα καλέσει σε σύσκεψη αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους από όλο τον κλάδο, μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, ξυλουργούς, εργαζόμενους στην τσιμεντοβιομηχανία, στη χαλυβουργία, την ΠΑΣΕΒΕ, για να ανοίξουν πλατύτερα το ζήτημα, την Πέμπτη 24 Ιούνη 2010.

Ταυτόχρονα, για την καλύτερη οργάνωση της δουλειάς, θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές συσκέψεις, στις παρακάτω περιοχές:

  • Θεσσαλία: Αύριο, Κυριακή 6 Ιούνη, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στις 10 π.μ.
  • Δυτική - Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία: Κυριακή 13 Ιούνη, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 10 π.μ.
  • Δυτική Ελλάδα: Κυριακή 13 Ιούνη, Εργατικό Κέντρο Αρτας, 10.30 π.μ.
  • Πελοπόννησος: Κυριακή 13 Ιούνη, Εργατικό Κέντρο Πάτρας, 11.30 π.μ.

Μεθαύριο, Δευτέρα 7 Ιούνη, η Ομοσπονδία θα συναντηθεί με τους εργοδότες του κλάδου για τη σύμβαση. Το επόμενο διάστημα, η δράση της θα κορυφωθεί με πλούσιες ακόμα αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΣΕΒ, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αποφάσισε να προχωρήσει η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, την Τρίτη 15 Ιούνη, μετά από προχτεσινή σύσκεψη. Αποφασίστηκε ακόμα το σωματείο να προχωρήσει σε πλατιές συσκέψεις και περιοδείες μέσα στους χώρους δουλειάς, καθώς και την ισχυροποίηση του Σωματείου με εγγραφές νέων εργαζομένων.

Τέλος, σε Γενική Συνέλευση καλεί αύριο το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ