Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υγεία δωρεάν για όλο το λαό

Την απόσυρση των κυβερνητικών αποφάσεων για τα 253 φάρμακα που τέθηκαν εκτός συνταγογράφησης, τις 87 εξετάσεις που δεν καλύπτει ο Οργανισμός Περίθαλψης Δημοσίου, τις σχετικές περικοπές στον ΟΑΕΕ και την κατάργηση της απαράδεκτης απόφασης για την επιβολή εισιτηρίου 3 ευρώ στα επείγοντα περιστατικά στο Παίδων, ζήτησε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου.

Απαντώντας η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι το εισιτήριο των 3 ευρώ προβλέπεται από το 1991 και από αυτό απαλλάσσονται οι οικονομικά αδύναμοι. Για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ανέφερε ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία της ΕΕ και δε συνταγογραφούνται φάρμακα κοινόχρηστα ευρείας κατανάλωσης για ελαφριάς μορφής παθήσεις ενώ για τον Οργανισμό Περίθαλψης Δημοσίου είπε ότι υπάρχει νομικό κενό για την κάλυψη των εργαστηριακών εξετάσεων το οποίο θα καλυφθεί σύντομα.

Ο Ν. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το ΚΚΕ απαιτεί να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις για τη μη συνταγογράφηση φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης και είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ο διαχωρισμός ανάμεσα σε συνταγογραφούμενα και μη φάρμακα. Ζήτησε να καταργηθεί κάθε πληρωμή ή συμμετοχή ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία και τα εργαστήρια των νοσοκομείων και τόνισε: «Βλέπουμε τον προσανατολισμό της κυβέρνησης να αυξάνει την αποδοτικότητά της στην αναζήτηση και εφαρμογή ρυθμίσεων μετακύλισης μιας σειράς δαπανών στις λαϊκές οικογένειες και τη διαμόρφωση ευνοϊκότερων πεδίων για την ανάπτυξη επιχειρηματικής και κερδοσκοπικής δραστηριότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ