Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΜΙΝΟΣ»
Δεν τα παρατάνε

Στο πλευρό τους βρέθηκε προχτές η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ

Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα που πραγματοποιούν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας εξέφρασε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, στους 40 εργαζόμενους της επιχείρησης μετάλλου «ΜΙΝΟΣ» στη Θεσσαλονίκη, που εδώ και μία βδομάδα περιφρουρούν το εργοστάσιο εμποδίζοντας την εργοδοσία να προχωρήσει τα σχέδιά της.

Ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τη σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή και μίλησε μαζί τους για την προοπτική διεξόδου.

Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία με δόλιο τρόπο εξασφάλισε τη συναίνεση των εργαζομένων για την αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Αμέσως μετά, λίγες μέρες μετά το Πάσχα, ανακοίνωσε σε 20 εργαζόμενους ότι δεν έχει να τους δώσει δουλειά και τους έστειλε στο σπίτι τους. Ετσι απλά, χωρίς να τους ανακοινώσει αν τους θέτει σε διαθεσιμότητα, αν τους δίνει αναγκαστική άδεια ή αν τους απολύει. Πριν από 15 μέρες επανέλαβε το ίδιο και με τους υπόλοιπους 20 εργαζόμενους.

Πρόκειται για μια επιχείρηση βιώσιμη που, όπως φαίνεται, θέλει να απαλλαγεί από το βάρος των παλιών και «ακριβών» εργαζομένων για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που της εξασφάλισε η κυβέρνηση με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, δηλαδή να συνεχίσει τη λειτουργία της και απαλλαγμένη από χρέη και με τσάμπα εργάτες επιδοτούμενους και ανασφάλιστους.

«Αυτό θα συμβαίνει όσο οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας βρίσκονται στα χέρια του κεφαλαίου που δρα με μοναδικό κριτήριο το κέρδος», είπε στους εργαζόμενους η Σ. Καλαντίδου. Και πρόσθεσε: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι εργοδότες, τα κρατούν ανοιχτά οι εργάτες. Μπορούν και πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα που θα βάλει πλώρη για να περάσει η εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης, για ανάπτυξη με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, τις δυνατότητες της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ