Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δυναμική παρέμβαση ενάντια στους ξενοδόχους

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση στη συνέλευση των ξενοδόχων
Στιγμιότυπο από την παρέμβαση στη συνέλευση των ξενοδόχων
Μαζική δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου, την περασμένη Τρίτη 4 Ιούνη. Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η αίθουσα γέμισε με εργάτες που κρατούσαν σημαίες και δονήθηκε από τα συνθήματα. Το πανό έδινε το στίγμα: «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν στην εργοδοσία πως δεν πρόκειται οι εργαζόμενοι να δεχτούν καμιά θυσία για τη σωτηρία του κεφαλαίου. Ξεκαθάρισαν πως ο λαός και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατούνται από την προσπάθεια στοχοποίησης των αγωνιζόμενων εργατών. «Φαινόμενα απολύσεων, τρομοκρατίας, διάλυσης των εργασιακών σχέσεων θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι», σημείωναν σε όλους τους τόνους.

Η κίνηση αυτή της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ αποκτά ξεχωριστή σημασία, απ' τη στιγμή που οι ξενοδόχοι και γενικότερα οι επιχειρηματίες στον τουρισμό αξιώνουν από τους εργάτες να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχθούν την αντεργατική λαίλαπα που τους ετοιμάζουν. Απαιτούν από τους εργαζόμενους να υποστούν τη χειρότερη εκμετάλλευση, να εφαρμοστούν πλήρως οι ευέλικτες μορφές εργασίας, ζητώντας από τους εργάτες να δουλεύουν μόνον όταν οι ίδιοι το απαιτούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ