Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΝΔΟΥΡΑ
Ανελέητο κυνηγητό ενάντια στο λαϊκό κίνημα

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον στελεχών και μελών του Εθνικού Μετώπου Λαϊκής Αντίστασης συνεχίζονται δίχως να είναι επιτυχείς προς το παρόν και όταν οι παρακρατικές ομάδες δεν πετυχαίνουν τότε δρουν οι επίσημες αρχές ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προχώρησαν στις συλλήψεις του Νέλσον Λέιβα και του Μέλβιν Ράμος, ενόσω βρίσκονταν εντός του κέντρου που έχει στηθεί από το Μέτωπο στην πλατεία Λα Μερσέντες για τη συγκέντρωση και οργάνωση της βοήθειας προς τους πληγέντες του τυφώνα «Αγκαθα». Στην πλατεία, που ονομάζεται επισήμως πλατεία Ελευθερίας, και από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης του πραξικοπήματος στις 28/6/2009 είναι το επίκεντρο των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων ενάντια στο πραξικόπημα, αλλά και στη συνέχειά του την κυβέρνηση του «προέδρου» Πορφίριο Λόμπο Σόσα. Την ίδια στιγμή η απεργία πείνας των αγροτών του κινήματος MUCA συνεχίζεται όπως και η συλλογή των υπογραφών για το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Σε αυτό το κλίμα, ο «Πρόεδρος» Πορφίριο Λόμπο Σόσα τις τελευταίες μέρες κάνει συνεχείς δηλώσεις για «εκδήλωση πραξικοπήματος» εναντίον του από κύκλους του Συντηρητικού Κόμματος - δηλαδή του κόμματός του - και του Φιλελεύθερου Κόμματος - δηλαδή τους ίδιους κύκλους που πραγματοποίησαν και το πραξικόπημα εναντίον του Μανουέλ Σελάγια το 2009. Η Γενική εισαγγελία αρνείται «να διεξάγει έρευνα βάσει φημών», ενώ η εφημερίδα «Ελ Τιέμπο» αναφέρει ανάπτυξη του στρατού σε όλη τη χώρα και σημειώνει ότι ο Λόμπο Σόσα εξόργισε τους συγκεκριμένους κύκλους καθώς προωθεί την «επιστροφή Σελάγια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ