Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Αντιπαραθέσεων συνέχεια

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κόλπους μερίδας πολιτικών κομμάτων των Κοσσοβάρων Αλβανών η σύλληψη του αρχηγού της οργάνωσης «Αυτοδιάθεση» Αλμπίν Κούρτι, το περασμένο Σάββατο, με πρόσχημα τη διοργάνωση βίαιης διαδήλωσης το Φλεβάρη του 2007 με αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων.

Στελέχη της «Αυτοδιάθεσης» κατηγόρησαν τους Κοσσοβάρους Αλβανούς αστυνομικούς πως άσκησαν βία από υπερβάλλοντα ζήλο κατά την επιχείρηση σύλληψης του Κούρτι και άλλων πέντε μελών της οργάνωσης. Κατηγόρησαν, μάλιστα, την κυβέρνηση του πρωθυπουργού τους, Χασίμ Θάτσι, πως είχε πολιτικά κίνητρα για τη δίωξη του Κούρτι, επειδή αυτή έγινε λίγες ώρες μετά τη δήλωση του τελευταίου πως η οργάνωση θα κατέβει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ως αυτόνομο κόμμα... «Αντί η κυβέρνηση του Κοσσόβου να αγωνίζεται κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς μάχεται κατά οργανώσεων πολιτών», σχολίασε εκπρόσωπος της «Αυτοδιάθεσης».

Παράλληλα, ο Αβνι Ζογκιάνι, επικεφαλής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης των Κοσσοβάρων Αλβανών «Τσόχου», συσχέτισε τη σύλληψη του Κούρτι και με τις πρόσφατες πληροφορίες που φέρουν αυτή τη φορά την (κάποτε κατηγορηματικά αντίθετη) κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι να συμμετέχει μελλοντικά σε νέες διαβουλεύσεις με το Βελιγράδι, πιθανώς μετά την έκδοση απόφασης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Διαιτησίας της Χάγης, όπου έχει προσφύγει η Σερβία σχετικά με τη μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου το Φλεβάρη του 2008.

Πάντως, η κυβέρνηση Θάτσι απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο και να ρίξει νέο λάδι στη φωτιά. Η «Αυτοδιάθεση» έχει καλέσει τους Κοσσοβάρους Αλβανούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 26 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ