Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τουριστικός προορισμός η Ελλάδα

Αλλη μια φορά, η πραγματικότητα και οι πραγματικοί αριθμοί διαψεύδουν την αντεργατική - αντιαπεργιακή προπαγάνδα και το μηχανισμό στήριξής της, που έχουν στήσει εδώ και καιρό εφοπλιστές, ταξιδιωτικοί πράκτορες και μεγαλοξενοδόχοι.

Ετσι, ρεπορτάζ της γερμανικής «Die Welt» έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα και να υποστηρίξει ότι: «Το 26% των Γερμανών έκλεισαν πέρσι την τελευταία στιγμή τις διακοπές τους και όπως εκτιμά η Εταιρεία Ερευνας της Συμπεριφοράς του Καταναλωτή αυτό το δεδομένο δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε φέτος. Ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος TUI δηλώνει ότι οι κρατήσεις last minute θα αγγίξουν φέτος το εκατομμύριο, ενώ πέρσι κινήθηκαν στις 832.000. Επίσης επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα κατόρθωσε να φθάσει και να σταθεροποιηθεί σαν 3ος προσφιλής τουριστικός προορισμός».

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη βδομάδα η ελβετική εφημερίδα «Neue Zurcher Zeitung» εκτιμούσε ότι «η Ελλάδα παραμένει για τους Ελβετούς ένας από τους πέντε δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς». Στις 22 Ιούνη 2010, η γερμανική «Bild am Sonntag» φιλοξενούσε δηλώσεις εκπροσώπων του μεγαλύτερου τουριστικού πρακτορείου TUI, με την εκτίμηση ότι «πριν από μια βδομάδα ήμασταν 5% πίσω σε σχέση με την περσινή περίοδο. Τώρα το ποσοστό έχει ήδη κατέβει στο 2%».

Φυσικά, όλα αυτά τα ξέρουν οι εκπρόσωποι του εφοπλιστικού κεφαλαίου και οι συνδαιτυμόνες τους, καθώς τα κέρδη από τον τουρισμό πηγαίνουν στις δικές τους τσέπες. Αυτό, βέβαια, δεν τους εμποδίζει να ρίχνουν χολή σε βάρος των εργαζομένων, των ναυτεργατών κ.ά., που προχωρούν σε απεργιακές - και όχι μόνο - κινητοποιήσεις. Αλλωστε, το κεφάλαιο θέλει πάντα και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ