Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΑΣ
Συνειδητή απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας

Πρωτοστάτησαν στη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων των ΕΑΣ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή κινητοποίηση
Το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή κινητοποίηση
Δυναμική συγκέντρωση και κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ - πρώην ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ), οι οποίοι παραμένουν επί ενάμιση μήνα απλήρωτοι και από χτες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Στη συγκέντρωση ήταν εργαζόμενοι από τα εργοστάσια των ΕΑΣ σε Μάνδρα, Ελευσίνα, Υμηττό και Λαύριο.

Μπροστάρηδες στον αγώνα οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου με το πανό της Γραμματείας Μετάλλου του ΠΑΜΕ να δίνει το στίγμα: «Οχι στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς. Δώστε τώρα δουλειά στα ΕΑΣ». Διαχρονικά οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ ακολουθούν μια τακτική υποβάθμισης των ΕΑΣ, απαξιώνοντας την ελληνική αμυντική βιομηχανία και δίνοντας, ταυτόχρονα, τεράστια κονδύλια σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία 10 χρόνια από 7.500 εργαζόμενοι έμειναν σήμερα μόλις 1.600 και τα ΕΑΣ έχουν πάνω από μια δεκαετία να πάρουν παραγγελία. Ο Θανάσης Κοτρώνης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ Υμηττού και στέλεχος του ΠΑΜΕ, εξηγεί στον «Ρ» πως είναι επιλογή των κυβερνήσεων τεράστια κονδύλια των αμυντικών δαπανών να πηγαίνουν στο ΝΑΤΟ, σε στρατούς εκτός συνόρων (Κόσσοβο, Αφγανιστάν κλπ.), ενώ την ίδια στιγμή τα ΕΑΣ δε χρηματοδοτούνται και οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι.

Η αποκάλυψη αυτής της κατάστασης που συνδέεται και με την επίθεση στους εργαζόμενους του κλάδου ενοχλεί τις δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, γι' αυτό και χτες ενοχλήθηκαν από τη συμμετοχή εργατών του χώρου στην κινητοποίηση με σημαίες του ΠΑΜΕ. Θορυβούνται επειδή οι ταξικές δυνάμεις αποκαλύπτουν σε όλο το μέγεθος τις ευθύνες τόσο των κυβερνήσεων όσο και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που επί της ουσίας στηρίζει τις πολιτικές που απαξιώνουν τα ΕΑΣ.

Μετά από συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε την πρόθεσή της για ιδιωτικοποίηση των ΕΑΣ, λέγοντας πως βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Την ίδια στιγμή, δεν προχώρησε σε καμιά δέσμευση για χρηματοδότηση των ΕΑΣ και για την πληρωμή των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατάσχεση στα ΕΑΣ σε βάρος των εργαζομένων (2016-11-24 00:00:00.0)
Από στρατιωτικό υλικό μέχρι... γέφυρες (2013-09-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-11-23 00:00:00.0)
Σήμερα η τρίωρη στάση εργασίας (2011-10-13 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (2010-12-22 00:00:00.0)
Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών (2010-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ