Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στάση εργασίας την Πέμπτη

Στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια το ραντεβού των ταξικών δυνάμεων

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιούν (11 π.μ. έως λήξη της βάρδιας) οι δημόσιοι υπάλληλοι την Πέμπτη 15 Ιούλη, μέρα που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, το οποίο εξειδικεύει την αντιασφαλιστική επίθεση στο Δημόσιο. Με ανακοίνωση τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και στη συγκέντρωση που οργανώνουν στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια, τονίζοντας πως πρώτιστη προϋπόθεση «για να ανοίξει ο δρόμος της αποτελεσματικότητας των αγώνων είναι η μαζική εγκατάλειψη και η αγωνιστική καταδίκη όλων αυτών των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων και των αντιλαϊκών πολιτικών τους, μέσα από ένα ενιαίο μέτωπο της εργατικής τάξης, με όλους τους εργαζόμενους, με τους αυτοαπασχολούμενους και με όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα».

Επισημαίνουν ότι «η μαζική συμμετοχή στις γραμμές του ΠΑΜΕ(...) όχι μόνο θα αποτρέψει και θα ανατρέψει τέτοιες πολιτικές, αλλά θα συμβάλλει καθοριστικά και για τις αναγκαίες σήμερα γενικότερες ανατροπές και κοινωνικοοικονομικές αλλαγές στην προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας». Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση της Πέμπτης απαιτώντας: Απόσυρση όλων των αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων, να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ανατραπούν όλοι οι γαλαζοπράσινοι αντιασφαλιστικοί και αντεργατικοί νόμοι. Ακόμα, 1.400 ευρώ κατώτατος μισθός και οι συντάξεις να είναι στο 80% των βασικών μισθών. Μόνιμη, σταθερή με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να ανατραπεί ο νόμος «Καλλικράτης».

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει με ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής η οποία εκτός από τη συγκέντρωση της Πέμπτης στην Ομόνοια καλεί και στις σημερινές καταλήψεις στα δημαρχεία (10 π.μ. έως τη 1 το μεσημέρι), απόφαση την οποία έχει πάρει η ΠΟΕ ΟΤΑ. Επιπλέον, στην ανακοίνωση της Συντονιστικής επισημαίνεται ότι πέρα από την αντιασφαλιστική επίθεση υπάρχει και ο νόμος του «Καλλικράτη» με τον οποίο η κυβέρνηση ανοίγει - μεταξύ άλλων - το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις και για την παραπέρα επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ