Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανάπτυξη για τα κέρδη του κεφαλαίου

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με τις διοικήσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, της ΔΕΗ και της HELEXPO, συναντήθηκε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για να ...εξηγήσει τα κυβερνητικά σχέδια περί της ...ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας. Πώς εννοεί την ανάπτυξη η κυβέρνηση; Σύμφωνα και με όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου η Λ. Κατσέλη, η «ανάπτυξη» γίνεται πράξη ως εξής:

Για παράδειγμα, στο λιμάνι, επεκτείνεις με δημόσιο χρήμα τον 6ο προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και κάνεις μελέτες για επέκτασή του σε νέες δραστηριότητες, έτσι ώστε ο υποψήφιος «επενδυτής» να τα βρει όλα έτοιμα και του γούστου του.

Για τα εκθεσιακά, πληρώνεις διάφορες μελέτες για την επιχειρηματική ταυτότητα και αναβάθμιση της HELEXPO και μετά αναζητάς «στρατηγικό εταίρο» να του την προσφέρεις.

Στο ίδιο πλαίσιο της ανάπτυξης, μεταφέρεις τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στη Σίδνο, στο αγρόκτημα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (υπογράφτηκε το μνημόνιο συνεργασίας με ΔΕΘ, ΤΕΙ και Δήμο Εχεδώρου) και συστήνεις μια «επιχειρησιακή μονάδα» ...ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Με απλά λόγια, παίρνεις το χρήμα από τον εργαζόμενο και το δίνεις στον κεφαλαιοκράτη μαζί με καλά οικόπεδα και εγκαταστάσεις, προκειμένου αυτός να ...μην ξέρει πού να βάλει τα κέρδη του και όταν στύψει καλά καλά το ...«λεμόνι» να σου πει ότι δεν είναι πλέον ανταγωνιστικός και να ζητήσει νέες χρηματοδοτήσεις και νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα. Και όλα αυτά, για το καλό των ...εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ