Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατάσχεση στα ΕΑΣ σε βάρος των εργαζομένων

Να παρεμποδιστούν τα σχέδια στραγγαλισμού και να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα απαιτεί το Συνδικάτο Μετάλλου

Την κατάσχεση λόγω χρεών των εκκαθαρισμένων απαιτήσεων της εταιρείας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (ΕΑΣ) από άλλους δημόσιους φορείς, την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος, τονίζοντας ότι πρόκειται για σχέδιο της κυβέρνησης και της ΕΕ για στραγγαλισμό της ΕΑΣ.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, εργαζόμενοι προχώρησαν χτες σε κατάληψη του γραφείου του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΑΣ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν σε βάρος τους.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου καταγγέλλει την πολιτική ενίσχυσης των μονοπωλιακών ομίλων, η οποία απέσπασε και «τα συγχαρητήρια του Ομπάμα για το 2% του ΑΕΠ από τους εξοπλισμούς, με άμεσο θύμα τα ΕΑΣ αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους, που βλέπουν τα δικαιώματά τους να κατακρεουργούνται». Ακόμα το Συνδικάτο αναφέρει ότι αναμένονται ανακοινώσεις για παραπέρα συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της εταιρείας, ως αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής.

Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους, τους καλεί να αλλάξουν «τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό χώρο, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες που θα συνεχίσει να παίρνει το Συνδικάτο Μετάλλου, στην κατεύθυνση της εξόφλησης όλων των οφειλών προς τους εργαζόμενους, αλλά και στην παρεμπόδιση των παραπάνω σχεδίων της κυβέρνησης για τα ΕΑΣ. Απαιτούμε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, με δεδομένο ότι έχουν φτάσει στα όριά τους και αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ