Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαγρύπνηση και πάλη ενάντια στην εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Επιτυχημένη εκδήλωση της Γραμματείας Λάρισας της ΕΕΔΥΕ

«Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, οι αποφάσεις και οι συνέπειες για τους λαούς της περιοχής, η εμπλοκή της χώρας μας. Αιγαίο, ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κυπριακό»: Αυτός ήταν ο τίτλος της επιτυχημένης εκδήλωσης που οργάνωσε η Γραμματεία Λάρισας της ΕΕΔΥΕ, την Τρίτη 22/11, με τη συμμετοχή πλήθους Λαρισαίων.

Την εκδήλωση άνοιξε η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Γραμματείας, επισημαίνοντας την ανάγκη ο ελληνικός λαός να επαγρυπνεί και ν' αγωνίζεται κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, υπογράμμισε ότι «η τεράστια συγκέντρωση και μετακίνηση ετοιμοπόλεμων στρατιωτικών δυνάμεων προς τις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, η λειτουργία της λεγόμενης "Πυραυλικής Ασπίδας" σε Ρουμανία και Πολωνία, η παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, στη Βαλτική, στο Βόρειο Ατλαντικό, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, αλλά και σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Δυτικά Βαλκάνια, στον Καύκασο, στη Βόρεια Αφρική, αποτελούν μια διάταξη στρατιωτικών δυνάμεων, απολύτως έτοιμων για ανάληψη πολεμικών επιχειρήσεων».

«Σ' αυτό το φόντο», πρόσθεσε, «η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να αναβαθμίσει τη "γεωστρατηγική αξία" της χώρας, παρέχοντας τη Σούδα και άλλες στρατιωτικές βάσεις και υποδομές για την υλοποίηση των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Επιπλέον, η επιχείρηση της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 στο Αιγαίο, που η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τάχα για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, στην πραγματικότητα ήρθε να "τοποθετήσει" τις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ απέναντι στα ρωσικά πολεμικά που κινούνται από Μαύρη Θάλασσα μέχρι Ανατολική Μεσόγειο, στον πλου τους προς Συρία».

Ο ομιλητής επισήμανε ότι αυτά συμβαίνουν στο Αιγαίο, τη στιγμή μάλιστα που αμφισβητούνται μια σειρά από κυριαρχικά δικαιώματα όπως η ΑΟΖ, ο εναέριος χώρος κ.ο.κ. Αναφερόμενος, επίσης, στο Κυπριακό, το χαρακτήρισε «μοχλό προώθησης» διαφόρων γεωπολιτικών και επιχειρηματικών σχεδιασμών, που τίποτε καλό δεν προμηνύουν για το λαό του μαρτυρικού νησιού.

Τέλος, ο Ν. Παπαναστάσης αναφέρθηκε στη δράση της ΕΕΔΥΕ, που δυναμικά αποκαλύπτει τις επικίνδυνες για τους λαούς αποφάσεις, με την υπογραφή και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Οπως είπε, η ΕΕΔΥΕ έχει ανοικτή και διαρκή πρόσκληση στους εργαζόμενους και τη νεολαία, για επαγρύπνηση, συσπείρωση και πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια και για την έξοδο της χώρας από τη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία και κάθε άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ