Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Κοκκίνισε το Ναύπλιο από τους χιλιάδες νεολαίους

Με νιάτα, σημαίες, φωνές από όλη τη χώρα και όλους τους χώρους δράσης της ΚΝΕ που ενώνονταν στα συνθήματα αντίστασης και διεκδίκησης, γέμισε το απόγευμα του Σαββάτου η όμορφη πόλη του Ναυπλίου. Η αγωνιστικότητα των νέων κομμουνιστών, αλλά και η ωριμότητα και τα σημαντικά βήματα της Οργάνωσης αποτυπώνονταν στην πορεία από τους πρόποδες της Ακροναυπλίας προς την πλατεία Φιλελλήνων όπου έγινε η κεντρική ομιλία. Πανό που έδιναν προσεγμένα και με έμπνευση το μήνυμα της ανατροπής, με ξεχωριστό χρώμα από κάθε Οργάνωση, συνθήματα και υψωμένες γροθιές, έδωσαν τον τόνο στην πορεία από το χώρο της ιστορικής μνήμης στο σημείο της πολιτικής συγκέντρωσης. Η μαχητική πορεία των νέων κομμουνιστών έγινε η κλωστή που ένωσε την Ακροναυπλία της πάλης του χτες με τον αγώνα του σήμερα, με κοινό όραμα και στόχο την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

«Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές», «Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ για κοινωνία άλλη», «Τα 40 χρόνια ήταν η αρχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς τ' αφεντικά», ήταν τα συνθήματα - μηνύματα που έβγαιναν από χιλιάδες στόματα, σπάζοντας τον εφησυχασμό στον οποίο θέλουν να καταδικάσουν τη νεολαία σήμερα η άρχουσα τάξη και τα φερέφωνά της, με τα σάπια πρότυπα, την εγκληματική παγίδευση σε κάθε λογής εξαρτήσεις, την προβολή των αδιεξόδων σαν μονοδρόμους.

Φτάνοντας στην πλατεία τα πρώτα μπλοκ, άρχισε από τα μεγάφωνα να ακούγεται ο ύμνος της ΚΝΕ και τα μπλοκ των Οργανώσεων έμπαιναν στην πλατεία και έπαιρναν τη θέση τους, με τις γροθιές υψωμένες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ