Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Η νέα βάρδια στην αντεπίθεση»!

Εκδήλωση εργαζόμενων νέων έγινε στα Γιάννενα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στα Γιάννενα
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στα Γιάννενα
Με κεντρικό σύνθημα «Η νέα βάρδια στην αντεπίθεση, με το ΚΚΕ για την ανατροπή» διοργανώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στα Γιάννενα, το 3ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Με φόντο τη λίμνη και το κάστρο της πόλης, στο Θεατράκι της Σκάλας, στήθηκε η γιορτή των εργαζόμενων νέων που μοχθούν και παλεύουν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Βρέθηκαν εκεί για να δηλώσουν ότι η νέα γενιά δε δείχνει καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει πρώτα και κύρια τη νεολαία και ακόμη περισσότερο τις νέες γυναίκες, βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια στα νέα ζευγάρια να κάνουν οικογένεια.

Στο πρόγραμμα περιλαμβανόταν αφιέρωμα στο γυναικείο ζήτημα και την αληθινή ισοτιμία. Αναδείχτηκαν, μέσα από καθημερινά γεγονότα και καταστάσεις, πλευρές που σχετίζονται με τη διπλή καταπίεση της γυναίκας, τα εμπόδια που μπαίνουν στη μητρότητα, στην ανεύρεση δουλειάς, κ.ά., ως αποτέλεσμα των εκμεταλλευτικών σχέσεων παραγωγής. Στην ομιλία του ο Κώστας Ηλίας, Γραμματέας της Αχτίδας Εργαζομένων της ΝΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα χτυπήματα που δέχονται τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΛΑ.Ο.Σ. και μηχανισμοί του συστήματος, ενάντια στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ, για να αποτρέψουν την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων. Κάλεσε σε ενίσχυση και κλιμάκωση της ταξικής πάλης με επίκεντρο διεκδίκησης τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία, κόντρα στο καπιταλιστικό κέρδος, ώστε οι άνθρωποι του μόχθου να καρπωθούν τον πλούτο που παράγουν.

Η εκδήλωση περιλάμβανε, επίσης, το θεατρικό έργο «Θα σταθούμε ορθές» και ολοκληρώθηκε με αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ