Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
Το μοντέλο των κολεγίων

Την προηγούμενη βδομάδα η υπουργός Παιδείας καλούσε τους γονείς να ...προσέχουν στην επιλογή κολεγίων (Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης). Λες και φταίνε οι γονείς που πέφτουν στην ανάγκη των εμπόρων της γνώσης και όχι η κυβέρνηση, που τους αναγνώρισε κανονικότατα μέσω της ενσωμάτωσης στο ελληνικό δίκαιο της Ευρωοδηγίας 36/05!

Ενα απ' αυτά τα «Κέντρα», το «Mediterranean College», διαφημίζει τα «μεταπτυχιακά» του που πουλάει σε συνεργασία με «το Κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of Derby». Και παράλληλα, διαφημίζει ότι εξασφαλίζει φοιτητική στέγη στους φοιτητές από την επαρχία! Διαβάζοντας κανείς πιο προσεκτικά καταλαβαίνει ότι πρόκειται για 10 διαμερίσματα σε μια πολυκατοικία που οι φοιτητές μπορούν να τα... νοικιάσουν! Κι αυτό το ονομάζουν «φοιτητική εστία»...

Εμείς, επειδή δεν κοροϊδεύουμε τους γονείς, όπως κάνει η κυβέρνηση, θα επαναλάβουμε: Οι κολεγιάρχες είναι επιχειρηματίες που με εμπορική συμφωνία πουλάνε έναν τίτλο δημόσιου ή ιδιωτικού πανεπιστημίου του εξωτερικού και τώρα άρχισαν να πουλούν και... «φοιτητική μέριμνα».

Και το χειρότερο απ' όλα, είναι ότι η κυρίαρχη πολιτική έτσι θέλει να κάνει και τα δημόσια πανεπιστήμια: Να λειτουργούν ανταποδοτικά και να πουλούν τα πάντα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ