Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Προκλητική υπεράσπιση της ομηρίας των εκτάκτων

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ συζητήθηκε χτες στη Βουλή

Σε κίνδυνο μπαίνουν οι θέσεις εργασίας του έκτακτου εκπαιδευτικού επιστημονικού προσωπικού των ΤΕΙ αφού ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννης Πανάρετος, είπε χθες στη Βουλή ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μεταφερθεί στα ΤΕΙ η μισθοδοσία του επιστημονικού προσωπικού ούτως ώστε αυτά να αποφασίζουν σε ποιες περιπτώσεις χρειάζονται έκτακτο ή τακτικό προσωπικό. Με δεδομένη την υποχρηματοδότηση και των ΤΕΙ, η κυβέρνηση πρακτικά τα στέλνει να αναζητήσουν χορηγούς προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Αλλωστε, ο υφυπουργός ήταν σαφής όσον αφορά την κατεύθυνση των περικοπών, αφού, όπως είπε, τα ΤΕΙ «μερικές φορές εμφανίζουν πλασματικές ανάγκες»!

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη για τους έκτακτους των ΤΕΙ και τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους και μάλιστα επέλεξε να τα πει στη δευτερολογία του, όταν, δηλαδή, η βουλευτής δεν έχει δικαίωμα απάντησης, ενέργεια που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Λ. Κανέλλη η οποία αποχώρησε από τη δευτερολογία του Ι. Πανάρετου.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη πιο ορθολογικής λειτουργίας των ΤΕΙ και είπε ότι ήδη εκταμιεύονται τα ποσά για την πληρωμή των δεδουλευμένων στους έκτακτους των ΤΕΙ. Απέκλεισε, δε, κάθε πιθανότητα μονιμοποίησής τους, λέγοντας ότι το πρόβλημα της στελέχωσης των ΤΕΙ δε λύνεται «με το να λες μονιμοποίησέ τους όλους».

Η Λ. Κανέλλη κατήγγειλε ότι το 80% του επιστημονικού προσωπικού των ΤΕΙ είναι έκτακτο και βιώνει τη χρόνια ομηρία και την εκμετάλλευση και έφερε ως παράδειγμα το ΤΕΙ του Πειραιά, όπου 850 έκτακτοι είναι απλήρωτοι από το Μάρτη και γι' αυτό έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Η κυβέρνηση, είπε, έχει κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών και αυτό είναι ένα δείγμα για το πώς αντιμετωπίζει το χώρο της Παιδείας τον οποίο έχει μετατρέψει σε χώρο «διά βίου ταλαιπωρίας».

Ζήτησε δε όχι μόνο την καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και τη μονιμοποίησή τους με την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ