Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πειραιά

Η ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση που επιδεικνύουν οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές του Πειραιά, υπέρ των εργοδοτών, ενώ την ίδια στιγμή ασκούνται αλλεπάλληλες διώξεις σε βάρος των εργαζομένων και εκδίδονται με συνοπτικές διαδικασίες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος των αγώνων τους, ήταν τα θέματα που ανέδειξαν σε παράσταση διαμαρτυρίας χτες το πρωί, στην Εισαγγελία Πειραιά, οι διοικήσεις των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Ν. Ξουράφης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Αφορμή για την παρέμβαση στην εισαγγελία έδωσε το γεγονός ότι από προχτές το βράδυ διώκονται συνδικαλιστές των σωματείων της Ζώνης, μετά από μηνύσεις (υπολογίζονται στις 11) που κατέθεσαν εναντίον των σωματείων άνθρωποι των επιχειρήσεων ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ και ΔΕΛΦΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕ (που στην πραγματικότητα είναι μία επιχείρηση με εκπρόσωπο τον Μ. Λειβαδάρα), στις οποίες οι 150 εργαζόμενοι βρίσκονται στη διαδικασία της επίσχεσης εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα (επιδόματα άδειας, δώρα γιορτών κλπ.), τα οποία υπολογίζονται συνολικά σε 500.000 ευρώ. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν ακόμα να κατατεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, που έχουν παρακρατηθεί από την εργοδοσία, στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Οπως αναφέρθηκε από τους συνδικαλιστές στην εισαγγελέα Αρετή Σκαφίδα, τους εργοδότες αποθρασύνει η άγρια αντιλαϊκή πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα που παίρνει υπέρ του κεφαλαίου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τσακίζοντας τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ως επιπλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφεραν ότι όχι μόνο οι εκπρόσωποι αυτών των επιχειρήσεων παραμένουν ανενόχλητοι παρά τις χοντρές παρανομίες τους, αλλά και από πάνω προχτές το βράδυ έφεραν και «φουσκωτούς» για να επιτεθούν στους εργαζόμενους οι οποίοι περιφρουρούν το χώρο εργασίας τους για να μη φυγαδευτούν τα μηχανήματα. Αλλωστε, όπως σημείωσαν, προχτές 27 Ιούλη το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά εξέδωσε και προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει τη «μεταβολή της νομικής κατάστασης των κινητών μηχανημάτων» των επιχειρήσεων. Απαίτησαν άμεσα να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες εναντίον των υπευθύνων των επιχειρήσεων ώστε να εξασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ