Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΑΜΑΣΑ ΑΕΒΕ»
Απέκλεισαν τα γραφεία του ΟΑΕΔ

Σε αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΔ στη Νέα Ιωνία της Θεσσαλονίκης προχώρησαν χτες, από τις 10 το πρωί, οι απολυμένοι εργάτες της επιχείρησης «ΑΜΑΣΑ ΑΕΒΕ», διεκδικώντας την ένταξή τους στο Ταμείο Ανεργίας και τα επιδόματα που δικαιούνται. Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα, με τη στήριξη του κλαδικού συνδικάτου Βιομηχανικού Επισιτισμού και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Οι απολυμένοι εργάτες καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, η οποία τους ζητά να προσκομίσουν ένσημα για το 2010 προκειμένου να τους εντάξει στο Ταμείο Ανεργίας, ενώ γνωρίζει ότι πριν απολυθούν, βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας επί έντεκα μήνες κατά τη διάρκεια της οποίας επιδοτούνταν. Πού να τα βρουν λοιπόν τα ένσημα για το 2010; Μάλιστα, ο ΟΑΕΔ επιμένει να ζητά τα ένσημα, αρνούμενος να δεχθεί και αυτή ακόμη την έγγραφη βεβαίωση του ΙΚΑ με την οποία εγγυάται για το χρόνο εργασίας τους.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν υποβάλλει και τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση του επιδόματος αφερεγγυότητας - η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης - προκειμένου να πάρουν από τον ΟΑΕΔ τους τρεις μισθούς που προβλέπει ο νόμος σε αντίστοιχες περιπτώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ