Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ - ΔΕΗ ΑΕ
Εκοψαν το φως σε δύο πολύτεκνες οικογένειες άνεργων οικοδόμων

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ απαίτησαν και πέτυχαν να επανασυνδεθεί το ρεύμα στις δύο οικογένειες που έχουν 5 και 3 παιδιά

Στιγμιότυπο από προηγούμενη παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο Δήμο Μενιδίου με αφορμή ότι η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα σε απλήρωτη εργαζόμενη. Η κινητοποίηση έφερε αποτελέσματα. Το ρεύμα επανασυνδέθηκε. Οπως έγινε και χτες στην Πάτρα
Στιγμιότυπο από προηγούμενη παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο Δήμο Μενιδίου με αφορμή ότι η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα σε απλήρωτη εργαζόμενη. Η κινητοποίηση έφερε αποτελέσματα. Το ρεύμα επανασυνδέθηκε. Οπως έγινε και χτες στην Πάτρα
Η ΔΕΗ ΑΕ έκοψε το ρεύμα σε δύο πολύτεκνες οικογένειες πριν μερικές μέρες! Οι δύο πατεράδες των οικογενειών είναι άνεργοι οικοδόμοι με 5 και 3 παιδιά και δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους λογαριασμούς επειδή δεν είχαν λεφτά.

Προχτές το πρωί, μέλη και στελέχη της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Οικοδόμων προχώρησαν σε μια δυναμική παρέμβαση στη Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ηπείρου της ΔΕΗ ΑΕ στην Πάτρα και πέτυχαν την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια των δύο οικογενειών. Ακόμα, απαίτησαν να μην ξανακοπεί ποτέ η παροχή του ρεύματος σε κανέναν άνεργο ή εργαζόμενο.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ηπείρου, Σπύρο Μυλωνά, ο οποίος δεσμεύτηκε πως το ρεύμα θα επανασυνδεθεί άμεσα και στις δύο οικογένειες, κάτι που τελικά έγινε.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ανάλογες περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μόλις τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα, την περασμένη βδομάδα η ΔΕΥΑ Πάτρας έκοψε την παροχή νερού σε άνεργο οικοδόμο πατέρα τριών παιδιών και η ΔΕΗ ΑΕ έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι μιας απλήρωτης συμβασιούχου στο Δήμο Μενιδίου. Και στις δύο περιπτώσεις, μετά από παρέμβαση στελεχών του ΠΑΜΕ στις αρμόδιες υπηρεσίες, το θέμα διευθετήθηκε και υπήρξε άμεση επανασύνδεση στις σχετικές παροχές.

Τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι δυνατόν να αφεθούν να αντιμετωπιστούν ατομικά αλλά πρέπει να γίνουν συλλογική υπόθεση του λαϊκού, του ταξικού κινήματος. Γι' αυτό και τα ταξικά συνδικάτα επιδιώκουν στην πράξη, την ανάπτυξη ενός κινήματος, με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, που θα υπερασπίζεται όλους εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν βασικά αγαθά που έχουν άμεση σχέση με την επιβίωση μιας οικογένειας. Είναι αδιανόητο να κόβεται το νερό, το ρεύμα, να ξεσπιτώνεται κόσμος. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο αγώνας μετατοπίζεται μόνο στην απόκρουση των συνεπειών αλλά εντάσσεται σε ένα κίνημα, ολοκληρωμένο, με κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς επιθετικούς στόχους.

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία νέα διακοπή σε ρεύμα και νερό από οικογένειες ανέργων»

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ σημειώνει πως «πλήθος άνεργοι και απολυμένοι, με το τιμολόγιο του ρεύματος στα ύψη και σε συνδυασμό με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που εισπράττει η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ, αντικειμενικά οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους μας σύντομα να μην μπορούν να πληρώσουν ρεύμα και νερό.

Αποδεικνύεται πολύ γρήγορα το δίκιο του συνθήματος του ΠΑΜΕ, "να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός". Φαίνεται καθαρά - όπως και πρόσφατα στην περίπτωση της ΔΕΥΑΠ - το αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης στο ρεύμα και στο νερό, καθώς και η βαθιά αντιλαϊκή πρακτική της δημοτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν είμαστε επαίτες. Παράγουμε τον πλούτο σε αυτή τη χώρα. Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία νέα διακοπή σε ρεύμα και νερό σε οικογένειες εργαζομένων και ανέργων, σε μικρούς εμπόρους και σε φτωχά λαϊκά στρώματα. Η διοίκηση της ΔΕΗ δεσμεύτηκε να διευθετήσει το ζήτημα με τις οικογένειες των ανέργων.

Η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ - όπως και στην περίπτωση της ΔΕΥΑΠ - κάνει την πάπια. Δεν πρόκειται όμως έτσι να κρύψει τις ευθύνες της, ούτε και να γλιτώσει από την οργή και την αγανάκτηση της εργατικής τάξης. Δεν αναγνωρίζουμε το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του. Δεν θα πτωχεύσουμε εμείς, ούτε θα πηγαίνουμε να παρακαλάμε για το ρεύμα και το νερό. Με οργάνωση, και ταξική ενότητα, μαζί με το ΠΑΜΕ, μπορούμε να τους σταματήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ