Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΦΙΛΚΕΡΑΜ»
Ανακοίνωσε το κλείσιμο μιας μονάδας παραγωγής

Τις προηγούμενες μέρες έβγαλε σε διαθεσιμότητα 100 εργάτες

Το κλείσιμο μιας μονάδας παραγωγής ανακοίνωσε η εργοδοσία της «ΦΙΛΚΕΡΑΜ», ενώ τις προηγούμενες μέρες έβγαλε σε διαθεσιμότητα 100 εργαζόμενους, συνεχίζοντας την αντεργατική επίθεση που διαρκεί για μήνες, με απολύσεις, αναγκαστικές άδειες κλπ. Και την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον προθάλαμο της ανεργίας, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός επιμένει να τους κρατά σε αδράνεια προκειμένου να διευκολύνει τα σχέδια της εργοδοσίας.

Οπως καταγγέλλει ο συνδυασμός «Εργατική Ενότητα», ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ) και πίσω από την πλάτη όλων των μελών του σωματείου και των υπόλοιπων μελών του ΔΣ, ακύρωσε την τελευταία στιγμή την απόφαση του οργάνου για σύγκλιση γενικής συνέλευσης την Παρασκευή με σκοπό την κήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Οπως σημειώνει η «Εργατική Ενότητα», πρόκειται για απεργοσπαστική πρακτική που αντικειμενικά εξυπηρετεί τα σχέδια της εταιρείας, να κλείσει τη μια γραμμή παραγωγής και να προχωρήσει σε απολύσεις. Η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου μαζί με την πλειοψηφία του ΕΚΘ σχεδιάζουν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους σε «διάλογο», προσχεδιασμένο και προαποφασισμένο, με την εταιρεία σε βάρος των δικαιωμάτων τους.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα τους. Να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα που να σχεδιάσει αυτό τον αγώνα στο χώρο του εργοστασίου. Να συσπειρωθούν με τα ταξικά συνδικάτα της πόλης που ξεσηκώνονται ενάντια στις απολύσεις και στις διαθεσιμότητες, να συντονίσουν το βήμα τους με το ΠΑΜΕ που οργανώνει την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ