Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΗΑΜΒΟ»
Ο αγώνας ανάγκασε την εργοδοσία σε υποχώρηση

Τα αφεντικά δεσμεύτηκαν γραπτώς ότι δε θα προχωρήσουν σε απολύσεις και θα καταβάλουν τα δεδουλευμένα

Μια πρώτη σημαντική νίκη έφερε ο συλλογικός και ενωμένος αγώνας των εργαζομένων στα «HAMBO» (βρίσκεται εντός του πολυκαταστήματος «Athens Heart») που συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ανάγκασαν την εργοδοσία σε υποχώρηση και σε γραπτή δέσμευση ότι δε θα προχωρήσει σε απολύσεις και θα τους καταβάλει τα δεδουλευμένα.

Οι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, μαζί με το ταξικό τους συνδικάτο, κατάφεραν χτες, μετά από δεύτερη 4ωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν από τις 12 μ. - 4 μ.μ (σ.σ. την Τρίτη προηγήθηκε ανάλογη παρέμβαση) και συγκέντρωση έξω από το εστιατόριο, να αποσπάσουν τη γραπτή δέσμευση του ιδιοκτήτη του εστιατορίου ότι δε θα προχωρήσει σε απολύσεις των υπαλλήλων. Επίσης ο εργοδότης δεσμεύτηκε γραπτά ότι μέχρι την Παρασκευή 30/7 οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Ιούνη, την 1/8 θα δοθεί η πρώτη δόση του Ιούλη και στις 13/8 η δεύτερη αντίστοιχα.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους δήλωσαν πως περιμένουν την υλοποίηση της δέσμευσης του επιχειρηματία, ενώ κάλεσαν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος, που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, να συσπειρωθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους μέσα από τα ταξικά Σωματεία και να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τα αιτήματά τους.

«Το συνδικάτο μαζί με τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα των εργαζομένων κατάφερε σήμερα μία σημαντική νίκη. Οι εργαζόμενοι για πρώτη φορά σε αυτό το χώρο (σ.σ "Athens Heart"), συσπειρώθηκαν πάνω στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν και αποφάσισαν να παλέψουν ενάντια στην τρομοκρατία και στις απειλές της εργοδοσίας», είπε ο Νίκος Παπαγεωργίου, γραμματέας του Συνδικάτου Επισιτισμού. Και πρόσθεσε: «Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και στα άλλα καταστήματα. Τόσο στα επισιτιστικά όσο και στα εμπορικά, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί και ο σκοπός που βάζουν τα ταξικά συνδικάτα με πυρήνες στους μεγάλους χώρους δουλειάς, δηλαδή τη δημιουργία επιτροπής αγώνα των εργαζομένων στο "Athens Heart"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ