Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απανωτές συναντήσεις με τους εφοπλιστές

Απανωτές συναντήσεις με τις εφοπλιστικές ενώσεις έχει το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης. Ενα «πάρε - δώσε» που προμηνύει νέα προνόμια προς το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που σημαίνει ακόμα πιο σφοδρά χτυπήματα στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των ναυτεργατών.

Συγκεκριμένα, χτες, συναντήθηκε με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Την περασμένη Δευτέρα 26 Ιούλη είχε συνάντηση με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, η οποία έγινε γνωστή μόνο μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε την επόμενη μέρα η εφοπλιστική ένωση. Επίσης, στα μέσα της περασμένης βδομάδας ο Μ. Χρυσοχοΐδης είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΕΕ, Θ. Βενιάμη, συνάντηση που επίσης επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστική, ενώ ποτέ δεν έγινε γνωστό το θέμα της.

Σε ό,τι αφορά τη χτεσινή συνάντηση, το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε - και αυτό μετά από τις διαμαρτυρίες των ναυτιλιακών συντακτών - αναφέρει όλα κι όλα: «Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του εκπαιδευτικού συστήματος των ναυτικών, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία κατέθεσε στον Υπουργό τις προτάσεις της»!

Ωστόσο, η ΕΕΕ σε ό,τι αφορά τη ναυτική εκπαίδευση, μέσω του προέδρου της, έχει ως θέση «την ανάγκη δημιουργίας ιδιωτικών σχολών», με σαφή στόχο να εκπαιδεύονται πειθήνιοι ναυτεργάτες χωρίς να διεκδικούν δικαιώματα. Οι εφοπλιστές διατυπώνουν αυτές τις αξιώσεις πατώντας στην αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική που υπονομεύει τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση για να τη σπρώξει ακριβώς στα χέρια των ιδιωτών.

Είναι επίσης ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, την ώρα που οι ναυτικές σχολές (Ακαδημίες, ΚΕΣΕΝ) στεγάζονται σε κτίρια ακατάλληλα, με πεπαλαιωμένη τεχνολογία και τραγικές ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό, δηλαδή υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, να συζητά ο υπουργός με τους εφοπλιστές τις δικές τους προτάσεις, αντί να αναλάβει η κυβέρνηση την αναβάθμιση των ναυτικών σχολών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ