Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «RANNIA ΑΕ»
Απέλυσε πρόεδρο συνδικάτου

Σε εκδικητική και παράνομη απόλυση της προέδρου του Συνδικάτου Ιματισμού Πάτρας, Μάρθας Αραβαντινού, προχώρησε η εργοδοσία

Σε παράνομη και εκδικητική απόλυση της προέδρου του Συνδικάτου Ιματισμού Πάτρας Μάρθας Αραβαντινού προχώρησε χτες ο ιδιοκτήτης της πλεκτοβιομηχανίας «Rannia ΑΕ», κ. Σωτηράκης. Νωρίτερα προσπάθησε ανεπιτυχώς μέσω αγωγών να την απολύσει.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη της Μ. Αραβαντινού και επισημαίνει πως «η γνωστή πλεκτοβιομηχανία της Πάτρας, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια έχει μετατραπεί κυρίως σε εισαγωγική εταιρεία ενδυμάτων, μεταφέροντας την παραγωγή στην Τουρκία και στην Κίνα, όπου κι εξασφαλίζει μεροκάματα πείνας, προχώρησε έπειτα από εκβιασμούς και δικαστικές μεθοδεύσεις, που έπεσαν στο κενό, στην παράνομη κι εκδικητική απόλυση της εργάτριας Μάρθας Αραβαντινού η οποία είναι και πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου ιματισμού της Πάτρας.

Ο ιδιοκτήτης της είναι πιθανό να ενέργησε για λογαριασμό των βιομηχάνων στον κλάδο του Ιματισμού της Πάτρας, καθώς το κλαδικό συνδικάτο, στο οποίο η συναγωνίστρια Μάρθα Αραβαντινού είναι πρόεδρος, έχει υπερασπιστεί μαχητικά τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο, με αποκορύφωμα τις μάχες ενάντια στις απολύσεις στον "Δούρο", αλλά και σε πολλές ακόμα βιομηχανίες.

Στο πρόσωπό της η πλουτοκρατία της Πάτρας θέλει να χτυπήσει το ΠΑΜΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα. Και αυτή η απόπειρα θα πέσει στο κενό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ