Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ»: «Νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό, που θα αποτελεί τη συνέχεια της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη ετοιμάζουν στο ΠΑΣΟΚ (...) το κυβερνητικό πακέτο έχει στόχο να προσφέρει κοινωνικά αντισταθμίσματα, ούτως ώστε να αμβλύνει τις εντυπώσεις από το πακέτο των σκληρών μέτρων (...) έχοντας επίγνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας και υπό τον φόβο της αποτύπωσής της στα ποσοστά των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, το Μέγαρο Μαξίμου συνειδητοποιεί πως θα πρέπει να ανακουφίσει τρόπον τινά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που το τελευταίο διάστημα έχουν δει το εισόδημά τους να συρρικνώνεται επικίνδυνα (...) ελλείψει χρημάτων ωστόσο, το πακέτο των μέτρων θα είναι σε είδος και όχι σε χρήμα» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΖΕ: «Κώδικα δεοντολογίας της πολιτικής ηγεσίας προωθεί το Μαξίμου (...) ο νέος κώδικας περιλαμβάνει κανόνες που πρέπει να τηρούν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί όπως η προάσπιση και η εφαρμογή της νομιμότητας, οι αρχές της ειλικρίνειας, της αμεροληψίας και της εχεμύθειας (...) απαγορεύεται στις/στους συζύγους και στα τέκνα των μελών της κυβέρνησης "να εμπλέκονται σε καταστάσεις οι οποίες ενδέχεται να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι επωφελούνται προσωπικά, κατά τρόπο αθέμιτο, από τη σχέση τους με πρόσωπα τα οποία ασκούν πολιτική εξουσία"» (ολοσέλιδο θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΝΑΠΟΔΑ: «Απολύτως καθησυχαστικός εμφανίστηκε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος. "Δεν υπάρχουν μνημόνια Νο2, ούτε Νο3" είπε. Δεν υπάρχει τίποτα στο τραπέζι για την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα επικουρικά ταμεία. Ούτε η τρόικα ζήτησε - από τον ίδιο τουλάχιστον - απολύσεις στις ΔΕΚΟ. Πολύ θα θέλαμε να πιστέψουμε όλα όσα λέει ο υπουργός Εργασίας, αλλά, με τόσα που έχουν δει πια τα μάτια μας, δυσκολευόμαστε...» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ: «Το γέμισμα του οικογενειακού καλαθιού απαιτεί επιπλέον 105 ευρώ το μήνα σε σχέση με πέρυσι, όταν ένα μέσο νοικοκυριό χρειαζόταν 2.010 ευρώ (...) η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης» (κοινής λήψης θέμα από το ΕΛΚΕΚΑ / στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ