Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Απορρίφθηκαν 9 στα 10 παιδιά

Περίπου 170 αιτήσεις λαϊκών οικογενειών για εγγραφή των παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς απορρίφθηκαν στην πόλη της Καρδίτσας, ενώ πολλές είναι οι οικογένειες που δεν είχαν δικαίωμα υποβολής αίτησης. Να σημειωθεί ότι συνολικά και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας απορρίφθηκαν πάνω από 1.000 αιτήσεις.

Στην Καρδίτσα, υπάρχει μόνο ένας δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός, στον οποίο υπέβαλαν αίτηση εγγραφής 183 οικογένειες και απορρίφθηκαν οι 163! Ο σταθμός ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», στο οποίο είναι ενταγμένα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), καθώς και ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί. Στα πλαίσια του προγράμματος, δίνονται κουπόνια στις οικογένειες που γίνονται δεκτές οι αιτήσεις εγγραφής των παιδιών τους, σε ιδιωτικούς ή σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που είναι ενταγμένοι σ' αυτό, οι οποίοι στη συνέχεια εισπράττουν το αντίτιμο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για τη φετινή χρονιά από την ΕΕΤΑΑ (Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης με έδρα την Αθήνα) και έχει ημερομηνία λήξης το 2013 και οι εργαζόμενοι δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Γυναικών - μέλος ΟΓΕ, σημειώνουν ότι στο πρόγραμμα «δεν μπορούν να συμμετάσχουν οι γυναίκες με σταθερή δουλειά (υπάλληλοι δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ), άνδρες που έχουν επιμέλεια παιδιών ή είναι χήροι και προτεραιότητα έχουν οι γυναίκες με το μικρότερο χρόνο απασχόλησης κατά τη διάρκεια της υποβολής της αίτησης, οι εργαζόμενες με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις μερικής απασχόλησης), οι γυναίκες που έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από το διπλάσιο του αφορολόγητου, οι άνεργες».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Κι αναρωτιέται κανείς αυτοί οι γονείς πού θα πάνε τα παιδιά τους; Ο μόνος δρόμος είναι οι ιδιωτικοί σταθμοί. Δηλαδή πλήρωσε για να έχεις. Αυτό φανερώνει μόνο ένα μέρος του προβλήματος, καθώς είναι πολλαπλάσιες οι οικογένειες ειδικά φτωχών λαϊκών στρωμάτων που ούτε καν αίτηση δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν. Με οδηγό τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και του μνημονίου οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τσακίζουν τα νέα ζευγάρια που παραδέρνουν μεταξύ της ευκαιριακής δουλειάς και της ανεργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ