Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η φιλομονοπωλιακή ανάπτυξη καταδίκασε τον Εβρο

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Β. Εβρου του Κόμματος για τα εγκαίνια του συνοριακού σταθμού Κυπρίνου - Ιβαΐλοβγκραντ

Το παραμύθι περί «ανάπτυξης», από την οποία θα ευνοηθεί δήθεν ο λαός του Εβρου, που καταδικάστηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην ανεργία και το ξερίζωμα της αγροτοκτηνοτροφίας, επιχείρησαν να λανσάρουν και χτες οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου συνοριακού σταθμού Κυπρίνου - Ιβαΐλοβγκραντ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Βούλγαρος ομόλογός του Γκεόργκι Παρβάνοφ, παρουσία υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των αιρετών τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Απαντώντας με ανακοίνωσή της στην προπαγάνδα που κορυφώθηκε με αφορμή τα εγκαίνια, η Αχτιδική Επιτροπή Βόρειου Εβρου του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Κανένας δεν είναι αντίθετος σε έργα και υποδομές που διευκολύνουν την επικοινωνία μιας χώρας με τους γείτονές της. Ομως πάει πολύ να καλλιεργούμε αυταπάτες, μπλέκοντας το ζήτημα της ανάπτυξης με τη λειτουργία ενός ακόμα μεθοριακού σταθμού.

Αλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι η λειτουργία των πέντε (5) Τελωνειακών Σταθμών της περιοχής μας (Κήπων, Ορμένιου, Καστανεών) και των σιδηροδρομικών (Πύθιου και Ορμένιου) δεν απέτρεψαν από την περιοχή μας το μαρασμό, την ερήμωση, την οικονομική και πληθυσμιακή συρρίκνωση.

Κανέναν εργαζόμενο δεν πρέπει να ξεγελάσουν. Τον ένοχο για το μαρασμό της περιοχής μας δεν πρέπει να τον αναζητήσουμε στην έλλειψη μεθοριακών σταθμών, αλλά στο δρόμο ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα μας, που ακολουθούν η ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Αυτόν το δρόμο ανάπτυξης πρέπει να απορρίψουν οι εργαζόμενοι, δεν τους συμφέρει και χρόνο με το χρόνο θα χειροτερεύει τη ζωή τους.

Υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που θα αξιοποιεί τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη μιας μειοψηφίας καπιταλιστών. Με πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό, με λαϊκό έλεγχο, με τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία, θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας προς όφελος των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Εβρου να μη γίνουν χειροκροτητές ανούσιων εκδηλώσεων. Δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτές. Να αξιοποιήσουν τις ερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και να στείλουν μήνυμα καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής και του μνημονίου, καταψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για να εκλεγούν αγωνιστές που θα συγκρουστούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Για να διευκολυνθεί ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβλήματα από την υψηλή στάθμη του ποταμού (2013-01-29 00:00:00.0)
Παρέμειναν στα αγωνιστικά μπλόκα (2010-01-26 00:00:00.0)
Απλώνεται ο αγώνας (2010-01-19 00:00:00.0)
Δώρα σε μεγαλοεπιχειρηματίες (2005-11-10 00:00:00.0)
Δέλτα Εβρου: Ψαράδες στο φράγμα της "Ευθυγράμμισης" (1997-06-24 00:00:00.0)
Απ' άκρη σ' άκρη (1996-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ