Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Και με την ψήφο να πούμε «όχι» στα αντιλαϊκά μέτρα

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας

Από τη χτεσινή συζήτηση με τους καθηγητές
Από τη χτεσινή συζήτηση με τους καθηγητές
«Εχει σημασία να αναδείξουμε ότι η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι ψήφος που τιμωρεί την αντιλαϊκή πολιτική και λέει ένα καθαρό "όχι" στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία με τους αγώνες επιχειρούμε να τα φρενάρουμε. Μα το κυριότερο είναι ότι η ισχυροποίηση των δυνάμεων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα ανεβάσει την αισιοδοξία και το ηθικό του λαού μας το οποίο επιχειρούν να χτυπήσουν και να τον πείσουν ότι δε γίνεται τίποτα. Εχετε μεγάλη πείρα, βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Μη χαραμίσετε την ψήφο σας».

Αυτό τόνισε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, όπου είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τους καθηγητές τόσο για τα γενικότερα προβλήματα, όσο και για τα ειδικότερα, αυτά της εκπαίδευσης, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε λίγες μέρες.

«Οι εξελίξεις πλέον είναι τέτοιες που κανένας δε δικαιολογείται να λέει ότι δε με ενδιαφέρει, δε με αφορά η πολιτική κατάσταση. Χτες, διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κάποιοι άλλοι προνομιούχοι, όπως τους αποκαλεί η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Και εσάς σας θεωρούν προνομιούχους. Χτες, ο υπουργός είπε "ξεβολευτείτε". Και αυτή η κυνική ομολογία αναφέρεται ουσιαστικά σε όλους. Θέλουν να περάσουν στον κόσμο μια λογική που λέει ότι εδώ υπάρχει ανεργία και κάποιοι έχουν μόνιμη δουλειά, πληρώνονται καλά, δουλεύουν λίγο. Αυτή είναι η λογική που πάνε να περάσουν για να σπάσουν τον κόσμο. Για να την "πέφτει" ο άνεργος στο συμβασιούχο, ο συμβασιούχος στο μόνιμο και να μη βλέπουμε τον πλούτο που υπάρχει σε αυτή τη χώρα, τον πλούτο που τον καρπώνεται η ολιγαρχία».

«Δεν είναι αργά, μπορούμε να τους ανατρέψουμε»

«Ολοι παρακολουθήσατε αυτή την κλωτσοπατινάδα που γίνεται σε όλα τα άλλα κόμματα για τους υποψήφιους. Είδατε μαχαιρώματα, παραγοντισμούς, παζάρια, όλο αυτό το παρασκήνιο, όλη αυτή την μπόχα. Εμείς δίνουμε μια μάχη καθαρή, πολιτική, μια μάχη που σαφώς τη δίνουνε και πρόσωπα, όμως πρόσωπα τα οποία δουλεύουν για ένα συλλογικό εμείς. Και έχει μεγάλη σημασία αυτό στους καιρούς του ατομισμού, του βολέματος, να στηρίξετε μια πολιτική δύναμη γνήσια - άσχετα αν δε συμφωνείτε με όλα όσα λέμε - μια δύναμη καθαρή, μια φωνή που λέει την αλήθεια όσο και αν φαντάζει δύσκολη αυτή η αλήθεια, δηλαδή ο λαός να γίνει κύριος του πλούτου που παράγει και να ξεμπερδεύει με τους καπιταλιστές.

Η χρονιά που έρχεται είναι δύσκολη όχι μόνο από πλευράς υλικής υποδομής, καθώς είναι ζήτημα ποιες σχολικές επιτροπές θα πάρουν το πετρέλαιο θέρμανσης που θα είναι 60% παραπάνω στο χειμώνα που έρχεται, με τα λεφτά που δε δίνουν οι δήμοι στις σχολικές επιτροπές, αλλά θα είναι δύσκολη γιατί επιχειρείται μια ακόμη πιο αντιδραστική πολιτική σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, με τις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, με τη Διά Βίου Μάθηση που ετοιμάζει η κυβέρνηση και την οποία τη βαφτίζει σαν τομή.

Εμείς σας καλούμε να την αξιολογήσετε. Φέτος στην εκπαίδευση προσλήφθηκαν ως μόνιμοι μόλις 2.800 εκπαιδευτικοί και 25.000 εκπαιδευτικοί με ελαστικές σχέσεις εργασίας και συγκεκριμένα 15.000 αναπληρωτές και 10.000 ωρομίσθιοι. Αυτή την εργασιακή ζούγκλα θέλουν να γενικεύσουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Πάρτε τα μέτρα σας, δεν είναι αργά, δεν είμαστε στο και πέντε, μπορούμε να τους δυσκολέψουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε».

Περιοδεία σε καταστήματα

Το απόγευμα χτες ο Ν. Σοφιανός πραγματοποίησε περιοδεία σε εμπορικά καταστήματα στους Αμπελοκήπους. Οι συζητήσεις με εμπόρους, πελάτες, περαστικούς, επικεντρώθηκαν στο πετσόκομμα μισθών, επιδομάτων, συντάξεων, οι αυξήσεις στο ΦΠΑ τσάκισαν τη λαϊκή κατανάλωση, καταδίκασαν τα μικρομάγαζα στο μαρασμό και τα «λουκέτα», στέλνουν χιλιάδες ΕΒΕδες στην ανεργία. Ωστόσο φανερή ήταν και η διάθεσή τους για διάλογο, αναζήτηση λαϊκής διεξόδου από την κρίση του συστήματος. Γόνιμο έδαφος για ενημέρωση γύρω από τις θέσεις του ΚΚΕ. Στις συζητήσεις ο Ν. Σοφιανός επεσήμανε ότι σε αυτές ακριβώς τις εκλογές (ταυτόχρονα με την ανάπτυξη αγώνων) οι άνθρωποι του μόχθου πρέπει να απαντήσουν πολιτικά, καθώς αποτελούν ευκαιρία να σταλεί ηχηρό μήνυμα αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ