Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
«Εμείς παράγουμε τον πλούτο και θα τον διεκδικήσουμε»

Εκαναν μαζική συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εργασίας

Χτες, έξω από το υπουργείο Εργασίας
Χτες, έξω από το υπουργείο Εργασίας
«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Το σύνθημα αυτό ήχησε ξανά και ξανά χτες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Το βροντοφώναζαν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης οι οποίοι με μαζική πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κουμουνδούρου, διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας την απόφασή τους συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία και το ΠΑΜΕ να κλιμακώσουν την πάλη τους, για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά και όλες τις κατακτήσεις τους, από την αντιλαϊκή πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου, διεκδικώντας ταυτόχρονα ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη των ανέργων του κλάδου.

Οι εργατοτεχνίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κουμουνδούρου στα πλαίσια παύσης εργασιών που έγινε στη 1 το μεσημέρι. Με το πανό των σωματείων της Ζώνης το οποίο ανέγραφε: «Απαιτούμε μέτρα προστασίας των ανέργων. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.000 ευρώ», να δίνει το στίγμα, ξεκίνησαν την πορεία τους προς το υπουργείο Εργασίας, το οποίο ήταν ζωσμένο από ισχυρές δυνάμεις καταστολής.

Αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου της υπουργού Λ. Κατσέλη, ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι τις 21 του μηνός, οι εργαζόμενοι θα έχουν πάρει απάντηση.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους, σημείωσε ότι «αν μέχρι τις 21 Σεπτέμβρη δεν έχουν δώσει απάντηση όπως δεσμεύτηκαν και αν η απάντηση δεν είναι τέτοια που να ικανοποιεί τα αιτήματά μας, στις 22 του μήνα που όλα τα σωματεία της Ζώνης έχουμε γενικές συνελεύσεις, θα αποφασίσουμε στις 23 Σεπτέμβρη να είμαστε όλοι ξανά εδώ κλιμακώνοντας τον αγώνα. Εμείς το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι η ανεργία και η εξαθλίωση που μας φόρτωσαν. Σπέρνουν θύελλες, θα θερίσουν τυφώνες. Εμείς, που μας καταδικάζουν στην φτώχεια, για να κερδίζουν εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου και είμαστε αποφασισμένοι να τον διεκδικήσουμε».

Στην κινητοποίηση, παραβρέθηκε και ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ