Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ
Σχέδιο δράσης με αιτήματα προστασίας της λαϊκής οικογένειας

Παραστάσεις διαμαρτυρίας, στη διεύθυνση της ΔΕΗ Πελοποννήσου - Ηπείρου και στο ΙΚΑ Πάτρας, πραγματοποίησαν τις τελευταίες δύο μέρες αντιπροσωπείες των γραμματειών Πάτρας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών και της Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων, στην κατεύθυνση παρέμβασης για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της κρίσης.

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, στο διευθυντή της ΔΕΗ, χτες το πρωί, η αντιπροσωπεία κατήγγειλε την «τακτική της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε άνεργους, απολυμένους, χαμηλόμισθους και αυτοαπασχολούμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς». Επίσης, τονίστηκε ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία διακοπή σε ρεύμα και νερό σε οικογένειες εργαζομένων και ανέργων, σε μικρούς εμπόρους και σε φτωχά λαϊκά στρώματα και ότι θα αναλάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να μη συμβεί αυτό». Από πλευράς του διευθυντή της ΔΕΗ υπήρχε δέσμευση ότι θα διευκολυνθούν οι οικογένειες των ανέργων.

Αντίστοιχα, προχτές το πρωί, στη διεύθυνση του ΙΚΑ Πάτρας καταγγέλθηκαν «οι άσχημες συνθήκες που επικρατούν στα ιατρεία του ΙΚΑ, με μια σειρά ελλείψεις σε προσωπικό και γιατρούς με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να περιμένουν 4 με 5 εβδομάδες για ραντεβού, καθώς και η κατάσταση με τους ανασφάλιστους - άνεργους εργαζόμενους που λόγω ανεργίας έχουν πολλαπλασιαστεί. Καταγγέλθηκε ότι οι ελλείψεις που επικρατούν στον τομέα της Υγείας είναι συνειδητές και σχεδιασμένες, αποτέλεσμα των μακροχρόνιων πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στόχο έχουν την ενίσχυση της κερδοφορίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Υγεία».

Στο μεταξύ, το κοινό πλαίσιο πάλης της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Νομού Λάρισας παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, χτες, εκπροσώπων της, από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ΜΑΣ, Ενωση Γυναικών - μέλος ΟΓΕ κ.ά. Το κοινό πλαίσιο δράσης για την κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες, τη νεολαία θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες σε Διοικητικά Συμβούλια και σε γενικές συνελεύσεις εργατικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων, ενώσεων ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων και άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων και μαζικών φορέων.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει ότι «μόνο αυτός ο αγώνας για άλλο δρόμο ανάπτυξης, για λαϊκή εξουσία μπορεί να ικανοποιήσει συνδυασμένα τις λαϊκές ανάγκες που αφορούν στη διατροφή, στη στέγη, στην ολοκληρωμένη μόρφωση, στην προστασία της Υγείας, στη διασφάλιση του σταθερού χρόνου εργασίας, στην ξεκούραση, στη δημιουργική ψυχαγωγία, στη χειραφέτηση και ισοτιμία της γυναίκας, στα σύγχρονα δικαιώματα της νεολαίας». Οπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, σημαντικό βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση αποτελούν τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν στις 23 Σεπτέμβρη το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ