Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΕΡΚΑΤ
«Αρνούμαστε να σκύβουμε το κεφάλι και να μη μιλάμε... »!

Η αγωνιστική τους συσπείρωση οδήγησε σε ανάκληση των απολύσεων που σχεδίαζε η εργοδοσία

Απο τον χθεσινό αποκλεισμό του εργοταξίου
Απο τον χθεσινό αποκλεισμό του εργοταξίου
Τη σημασία που έχει η αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και την Επιτροπή Αγώνα Κορωπίου αναδεικνύει η ανάκληση των απολύσεων, χτες, στο εργοτάξιο της κατασκευαστικής «ΕΡΚΑΤ» για το Ογκολογικό Νοσοκομείο. Η εργοδοσία χτες είπε ότι δε θα προχωρήσει στις απολύσεις που επιδίωξε προχτές και ταυτόχρονα κατέβαλε τα δεδουλευμένα που χρωστούσε και για τον Ιούλη.

Την αποφασιστικότητά τους ότι δε θα λυγίσουν στα εργοδοτικά σχέδια διαμήνυσαν άλλωστε οι εργαζόμενοι και από χτες τα ξημερώματα, αποκλείοντας την είσοδο του εργοταξίου, παραμένοντας αποφασισμένοι και ενωμένοι εκεί όλη μέρα, παρά τις διάφορες προκλήσεις και εκβιασμούς εκπροσώπων της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα και για να επιστρέψουν στην εργασία τους καθώς η εργοδοσία τις τελευταίες ημέρες τους έχει αποκλείσει από το εργοτάξιο με διάφορες δικαιολογίες. Η χτεσινή εξέλιξη στο εργοτάξιο της ΕΡΚΑΤ έρχεται ως συνέχεια του πολύμηνου αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια σε διάφορες αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που ξεκινάει από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων μέχρι και την προσπάθεια της εργοδοσίας να μειώσει τις αποδοχές τους κατά 30% αλλά και να τους διασπάσει.

Είναι χαρακτηριστικά άλλωστε τα όσα είπαν χτες στο «Ρ» οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έξω από την αποκλεισμένη πύλη του εργοταξίου. «Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε πάρει ούτε ένα μεροκάματο χωρίς κινητοποίηση» είπαν όλοι με μια φωνή στην ερώτηση πόσο καιρό αντιμετωπίζουν προβλήματα για να συμπληρώσουν: «Θέλουν να σκύβουμε το κεφάλι και να μη μιλάμε. Επιαναν το καθένα χωριστά και απειλούσαν να μη μιλάει για να πληρωθεί ή για να μην απολυθεί». Λόγια που αναδεικνύουν, αφ' ενός, την ένταση της εργοδοτικής επιθετικότητας και, αφ' ετέρου, ότι είναι μονόδρομος η ταξική οργάνωση και πάλη.

«Οταν αρχίσαμε να οργανωνόμαστε και έχοντας στο πλευρό μας τα ταξικά συνδικάτα συντονίσαμε τον αγώνα μας είδαμε αποτελέσματα. Γι' αυτό και η εργοδοσία έγινε πιο επιθετική. Εχουν ενοχληθεί από αυτή τη συσπείρωσή μας»..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ