Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη για συγκρότηση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

Το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι

Αγωνιστικό κάλεσμα ταξικής οργάνωσης και πάλης απευθύνουν στους εργαζόμενους του κλάδου πάνω από 50 συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στον ΟΣΕ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό καλούν σε ευρεία σύσκεψη για τη συγκρότηση Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στους Σιδηρόδρομους, το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Αναδεικνύουν την ανάγκη συγκρότησης του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, «που θα προωθεί την ενότητα των εργαζομένων του κλάδου με τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς στην προοπτική αναδιοργάνωσης της συνδικαλιστικής οργάνωσης των Σιδηροδρομικών. Η σημερινή δομή με βάση την ειδικότητα είναι πλέον ξεπερασμένη και εμπόδιο. Απαιτείται οργάνωση που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από ειδικότητα, εργασιακή σχέση και επίπεδο σπουδών».

Επιπλέον σημειώνουν: «Οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που πλειοψηφούν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και στα δεκάδες συντεχνιακά σωματεία, ακολουθώντας τα χνάρια των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, δεν μπορούν και δε θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν, με την πολιτική που έχει σαν θεό της την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. (...) Εχουν εγκληματικές ευθύνες γιατί στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, την ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ και του ΟΣΕ. Θέλουν αυτό που θέλει η ΕΕ, το κεφάλαιο και τα κόμματά του, έναν ΟΣΕ ναι μεν υπό δημόσιο έλεγχο, αλλά ανταγωνιστικό σε μια απελευθερωμένη ανταγωνιστική σιδηροδρομική αγορά. Εχουν ευθύνες που οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ είναι ανοργάνωτοι και απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν τη θύελλα της κυβερνητικής πολιτικής. (...) Παρόμοια ήταν η στάση και οι ευθύνες των παρατάξεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και στη ΓΣΕΕ και στον ΟΣΕ».

Και καταλήγουν: «Συνάδελφοι συναδέλφισσες, είναι καιρός να αφήσετε κόμματα και συνδικαλιστές που σας κρύβουν ότι η πλουτοκρατία κλέβει τον πλούτο που παράγουμε, με τον οποίο μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας και όχι οι ανάγκες του κεφαλαίου. Αυτός είναι ο στόχος των αγώνων του ΠΑΜΕ. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ