Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Με ανασφάλιστους τα έργα στο Διακονιάρη

Καταγγελία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Με ανασφάλιστους εργαζόμενους δουλεύει η τεχνική - κατασκευαστική εταιρεία «ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΟΕ», στα έργα που της έχει αναθέσει η εταιρεία «Μηχανική» στο Διακονιάρη.

Αυτό προκύπτει ύστερα από επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε συνεργείο του Συνδικάτου Οικοδόμων στα έργα το περασμένο Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, όπου αποδείχθηκε πως η «Μπακαλάρος» δεν είχε την απαιτούμενη άδεια κι απασχολούσε εργαζόμενους χωρίς να τους κολλάει ένσημα. Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ, η εταιρεία «εκμεταλλεύεται στα έργα ακόμα και κυνηγημένους Αφγανούς για ένα ξεροκόμματο».

Και σημειώνει: «Τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στους εργαζόμενους και στο λαό η δράση των κατασκευαστικών εταιρειών, οι δολοφονίες εργατών στα εργοτάξια - κάτεργα, αλλά και στις πιο απλές εργασίες που εκτελούν, η ληστεία μισθών κι ενσήμων, οι καθυστερήσεις και οι κακοτεχνίες, το αλισβερίσι κράτους, εταιρειών και μεγαλοεργολάβων, είναι το καθεστώς που έχουν επιβάλει το κεφάλαιο με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικές τους υπηρέτες. Μπορεί να ανατραπεί, με οργάνωση στα ταξικά κλαδικά συνδικάτα, με λαϊκή συσπείρωση, Μέτωπο και αντεπίθεση στους αγώνες και στις κάλπες. Το Συνδικάτο θα πρωτοστατήσει στο λαϊκό ξεσηκωμό για να μην πληρώσει ο λαός την καπιταλιστική κρίση. Να πληρώσουν τα μονοπώλια και το κράτος τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ