Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές»

Τη νέα πρόκληση απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και συνολικά στους εργαζόμενους της Ρόδου καθώς η διαχειρίστρια εταιρεία - του ξενοδοχείου «Miramare - «Aquis» απέστειλε εξώδικο στον συνδικαλιστή και στέλεχος του ΠΑΜΕ Κ. Γιαννόπουλο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ.

Η εργοδοσία επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην ταξική συσπείρωση των εργαζομένων και φρένο στη δράση του ΠΑΜΕ, που πριν λίγες μέρες είχε οργανώσει δυναμική παρέμβαση στο ξενοδοχείο ενάντια στην απαίτηση της εταιρείας να απολογηθεί γραπτά ο συνδικαλιστής και εργαζόμενος στο ξενοδοχείο Μιχάλης Τσουρούτης για τη συνδικαλιστική του δράση. Η εταιρεία, μάλιστα, αφού χαρακτηρίζει «παράνομη ενέργεια» την κινητοποίηση, καταφεύγει σε απειλές «περί προάσπισης των συμφερόντων της με κάθε νόμιμο τρόπο». Η εταιρεία, σημειώνει η Γραμματεία, «συνεχίζοντας την προκλητική συμπεριφορά, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει αναλάβει εργολαβία τον αντικομμουνισμό και την προβοκάτσια ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τη στοχοποίηση αγωνιστών. Με εξώδικα, απειλές και συκοφαντίες νομίζει η εργοδοσία ότι θα ξεμπερδέψει με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα». Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση της εταιρείας ενάντια στο ΠΑΜΕ, την οποία υπέγραφε το στέλεχός της Κ. Αγγλόπουλος, γνωστός από τη «δράση» του ενάντια στο ταξικό σωματείο στο καζίνο της Πάρνηθας ως διευθυντής προσωπικού.

Η Γραμματεία υπογραμμίζει ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια, όπως και οι υπόλοιπες κατά του ΠΑΜΕ, αποτελεί μέρος μιας γενικότερης επίθεσης, σχεδιασμένης απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, την υποταγή στην αντεργατική πολιτική, ειδικά αυτή την περίοδο που η λαϊκή δυσαρέσκεια για τα σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα διογκώνεται. Καταλαβαίνουν ότι οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται το ΠΑΜΕ, συμμετέχουν και συσπειρώνονται σε αυτό και ότι η οργανωμένη πάλη τους έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει τα σχέδιά τους».

Προσθέτει ακόμα ότι προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για το ρόλο της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αποφασίστηκε να εκδοθεί ανακοίνωση καταδίκης της στάσης της «Aquis», «αλλά φαίνεται πως τελικά η πλειοψηφία κατάπιε τη γλώσσα της! Την απάντηση βέβαια τη δίνει η ίδια η εργοδοσία, αφού στο εξώδικο ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι ο επίσημος συνδικαλιστικός φορέας, δηλαδή η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, εκτιμά ότι η στάση της εταιρείας δε δικαιολογεί την αντίδραση του ΠΑΜΕ», σημειώνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικαστική απόφαση «εξπρές» υπέρ ξενοδόχου(2015-07-25 00:00:00.0)
Πάρτε πίσω τις μηνύσεις(2010-04-21 00:00:00.0)
Επιδιώκουν απομόνωση του ταξικού συνδικάτου(2010-02-19 00:00:00.0)
Επιτίθεται στις ταξικές δυνάμεις του κλάδου(2009-03-21 00:00:00.0)
Σημαντικές κατακτήσεις στη μάχη ενάντια στις απολύσεις(2008-05-03 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία θα πέσει το κενό(2006-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ