Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μακάβριο σαφάρι για να κρύψει την αντιασφαλιστική καταιγίδα

Τηλεφωνούν στους συνταξιούχους για να δουν ...αν πέθαναν!

Αφού εντόπισαν ως μία από τις βασικές αιτίες των προβλημάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης τις συντάξεις που συνεχίζουν να καταβάλλονται μετά θάνατον, τώρα παίρνουν τηλέφωνο τους συνταξιούχους για να τσεκάρουν αν ζουν!

Ο λόγος για τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί ότι εξαπολύει έναν πόλεμο άνευ προηγουμένου εναντίον των εχθρών της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ομως αυτό που κάνει δεν είναι παρά να προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει ότι υπεύθυνοι για τα ελλείμματα και τα αδιέξοδα των Ταμείων είναι οι ίδιοι οι συνταξιούχοι. Ετσι, όπως προκύπτει από Ερώτηση που κατέθεσαν στην υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Θανάσης Παφίλης, «υπάλληλος του ΙΚΑ τηλεφώνησε στο σπίτι ηλικιωμένης, γιαγιάς 92 ετών και ζήτησε με επιμονή να πληροφορηθεί αν βρίσκεται ή όχι εν ζωή και αφού σοκαρισμένος ο συγγενής της γριούλας απάντησε ότι αυτή ζει, ο υπάλληλος του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία για να πιστοποιήσει ότι είναι ζωντανή και η σχετική βεβαίωση να κατατεθεί στο ΙΚΑ»!

Αλλωστε, στις 9.9.2010 ο Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ κυκλοφόρησε επείγον έγγραφο με θέμα: «Ενέργειες για την ελαχιστοποίηση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ του θανάτου του συνταξιούχου και της διακοπής της συνταξιοδότησής του». Με αφορμή και το συγκεκριμένο έγγραφο ξεκίνησε ένα «σαφάρι» προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιοι εισπράττουν συντάξεις για συνταξιούχους που έχουν πεθάνει, που οδηγεί και σε ακραία γεγονότα. «Πρόκειται πραγματικά για βαρβαρότητα που ξεπερνάει κάθε όριο και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στο όνομα καμιάς μα καμιάς σκοπιμότητας, που σχετίζεται με τους ελέγχους του ΙΚΑ. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια προσβάλλει τις λαϊκές οικογένειες και εκφράζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που σφαγιάζει τις συντάξεις, εξαθλιώνει ηλικιωμένους ανθρώπους και αντιμετωπίζει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ως οικονομικό κόστος», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Καταλήγοντας, ρωτούν την υπουργό τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσει αμέσως αυτή η μακάβρια τακτική.

Στενάζουν τα Ταμεία

Την ίδια στιγμή, τα ασφαλιστικά ταμεία στενάζουν κάτω από την πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Πολιτική της οποίας πρόσφατη συνέπεια αποτελεί και η περικοπή 220 πλέον ιατρικών και παρακλινικών εξετάσεων απ' τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ «με τις περικοπές αυτές ανοίγει ο δρόμος να μην καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία. Ενισχύεται η κερδοφορία των ιδιωτικών εταιρειών που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας. Συρρικνώνονται παραπέρα οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Περίθαλψης - Νοσηλείας. Επιβάλλεται νέα οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων. Αυτή είναι η ουσία των μέτρων. Αυτή είναι η πολιτική που εντείνεται και βαθαίνει με το επικαιροποιημένο μνημόνιο και τον "Καλλικράτη". Αποτελεί πρόκληση το επιχείρημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ - που συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ - ότι "μπαίνει τάξη σε έναν κυκεώνα".

Το ταξικό εργατικό κίνημα καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν αυτή την πολιτική, να απειθαρχήσουν, να αντισταθούν, να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω. Να πάρουν οριστικό διαζύγιο από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που διαχειρίζονται την πολιτική της πλουτοκρατίας και την καπιταλιστική κρίση. Να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Για το δικαίωμα σε παροχές Υγείας, δωρεάν για όλους, που θα καλύπτουν πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες. Για την οργάνωση του συστήματος Υγείας σε όλες τις βαθμίδες και με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ