Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΕ
Απεργιακό «όχι» στους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Νέες κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα

Το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα
Το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα
Την αντίθεσή τους στους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στοχεύουν στην απελευθέρωση της αγοράς και των σιδηροδρομικών μεταφορών, εξέφρασαν χθες οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ πραγματοποιώντας μία ακόμα απεργία. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μία μέρα πριν την απεργία έσυρε τους εργαζόμενους στα δικαστήρια ζητώντας να βγει παράνομη η απεργία, όπως και έγινε. Ομως η πραγματοποίηση και η επιτυχία της απεργίας ακύρωσε στην πράξη τις αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της απεργίας έγινε κατάληψη και συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου. Μετά τη συγκέντρωση με τη συμμετοχή απεργών και από την επαρχία ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος. Τόνισε την αντίθεση του ΚΚΕ «στην ιδιωτικοποίηση, στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών» και υπογράμμισε τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΣΕ αλλά και των άλλων πολιτικών δυνάμεων «οι οποίες στηρίζουν και υποστηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, η οποία ιδιωτικοποιεί, ξεπουλά τα πάντα». Κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στις μεταφορές «σε έναν ενιαίο συντονισμένο κοινό αγώνα, γιατί ο αγώνας είναι ενιαίος και ο εχθρός είναι ενιαίος. Ο εχθρός είναι τα μονοπώλια, είναι η πολιτική που υποστηρίζει και στηρίζει τα μονοπώλια (...) Εμείς με τον αγώνα μας, πρωτίστως οι σιδηροδρομικοί αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποτρέψουν αυτές τις εξελίξεις».

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων και μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηδρομικών (ΠΟΣ). Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας -ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ- ζήτησαν «διάλογο» από την κυβέρνηση «για ένα σιδηρόδρομο σύγχρονο, ανταγωνιστικό» όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ δείχνοντας ότι αποδέχονται την πολιτική απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών που, τελικά, οδηγεί και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.

Ο εκπρόσωπος των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, της ΔΕΣΚ, Π. Παναγούλιας, κατήγγειλε την πολιτική απελευθέρωσης και τόνισε ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν καλλιεργούν την αυταπάτη ότι «μέσα σε αυτές τις πολιτικές μπορεί να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Οποιος το κάνει κρύβει την πραγματικότητα, σας παραπλανά, στοιχίζεται πίσω από την εφαρμογή αυτών των πολιτικών». Κατέληξε καλώντας σε αγώνα για τη ριζική ανατροπή αυτών των πολιτικών και των φορέων τους, για τη διεκδίκηση ενός σιδηρόδρομου λαϊκή περιουσία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Νέες κινητοποιήσεις

Να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας σε συνεννόηση με τα σωματεία του χώρου αποφάσισε χθες αργά το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣ. Μια από αυτές τις στάσεις θα επιδιωχθεί να είναι κοινή με τα Συνδικάτα των αστικών συγκοινωνιών. Ακόμα αποφασίστηκαν να γίνουν και άλλες κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών όπως συλλαλητήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ