Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ «CLUB MED»
Προχωρά στις μαζικές απολύσεις

Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Την απόφασή της να απολύσει τους 112 εργαζόμενους που απασχολεί στο ξενοδοχείο της στην Κω στην περιοχή της Κεφάλου βάζει σε εφαρμογή η πολυεθνική «CLUB MED». Την απάντηση έδωσαν οι πρώτοι έξι εργαζόμενοι που αρνήθηκαν χτες να υπογράψουν την απόλυσή τους μετά από κάλεσμα της διευθύντριας ανθρωπίνου δυναμικού που πήγε στο νησί, για να μοιράσει απολύσεις, λίγα 24ωρα μετά τη λήξη (11 Σεπτέμβρη) της διαθεσιμότητας των εργαζομένων, και έχοντας ως εφόδιο τη «φρέσκια» νομοθετική διάταξη που αυξάνει το όριο των ομαδικών απολύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο που λειτουργεί εποχιακά είναι κλειστό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το πρόσχημα της ανακαίνισης. Παρά τις συστηματικές προσπάθειες της εργοδοσίας να απολύσει τους εργαζόμενους αυτό δεν έγινε κατορθωτό, χάρη στον ενιαίο αγώνα των εργαζομένων με μπροστάρη το ταξικό τους σωματείο, και την ολόπλευρη στήριξη του ΠΑΜΕ. Σημειώνεται δε ότι αυτά τα τρία χρόνια η εργοδοσία δεν έχει ρίξει ούτε «μια σφυριά» στο ξενοδοχείο, ενώ με βάση τον αναπτυξιακό νόμο έχει εγκριθεί επιδότησή της ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τις εξελίξεις καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αρχισαν τα όργανα! Αφού εκμεταλλεύτηκαν το ωραιότερο σημείο του νησιού. Αφού απομύζησαν τεράστια κέρδη από την εργατική δύναμη του τόπου. Αφού εξασφάλισαν κάθε διευκόλυνση από το Δήμο και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, σήμερα η πολυεθνική "Club Med" σε εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "προκειμένου να σώσει τη χώρα" προχωρά σε αυτό που προσπαθούσε εδώ και καιρό. Στις απολύσεις».

Το ΕΚ καλεί τους εργαζόμενους, τους απολυμένους του κλάδου του ευρύτερου και δημόσιου τομέα να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα. «Η λύση των προβλημάτων - τονίζει - δε θα έρθει ούτε με την καλύτερη διαχείριση του συστήματος ή ακόμα περισσότερο με την αυταπάτη των δικαστικών αγώνων. Η λύση έρχεται αλλάζοντας τους συσχετισμούς με τον ταξικό αγώνα».

Τέλος, υπογραμμίζει: «Την ανάκληση της επιδότησης στην πολυεθνική ή σε οποιονδήποτε άλλον. Την επιδότηση ανεργίας όλων των απολυμένων και την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη για όσο διάστημα παραμένουν άνεργοι. Την επαναλειτουργία της μονάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ