Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Νέα στοιχεία-καταπέλτης για τα όπλα τέιζερ...

KAMΠΕΡΑ._ Αυστραλοί αστυνομικοί χρησιμοποιούν τα όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης γνωστά ως Τέιζερ (Taser) ως επί το πλείστον σε ανθρώπους που πάσχουν από ψυχικές νόσους επισημαίνει έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χτες από την Ομοσπονδία Κοινοτικών Νομικών Κέντρων που συγκέντρωσε στοιχεία της τελευταίας πενταετίας από διάφορες πολιτείες της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις στην πολιτεία Βικτώρια χρησιμοποίησαν τα τέιζερ σε τουλάχιστον 83 περιπτώσεις όπου το 85% αφορούσε σε ανθρώπους με ψυχικές νόσους και το 28% ήταν άοπλοι.

Επίσης στο 32% των περιπτώσεων τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν πολλαπλώς υποβάλλοντας τα θύματά τους σε ηλεκτροσόκ. Επίσης στο ένα τρίτο των περιπτώσεων τα όπλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν σε βάρος όσων δεν συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες των αστυνομικών.

Ολα αυτά γίνονται γνωστά ενώ μόλις την περασμένη βδομάδα είχε βγει στη δημοσιότητα βίντεο που έδειχνε Αυστραλούς αστυνομικούς να υποβάλλουν σε απανωτά ηλεκτροσόκ με το τέιζερ έναν Αβορίγινα γιατί δεν είχε συμμορφωθεί με την απαίτησή τους να γδυθεί στο πλαίσιο σωματικού ελέγχου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ